Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

“Providers mogen de problemen van de muziekindustrie oplossen”

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 11 februari 2008 07:55 uur

RapidShare: “ISP’s mogen de problemen van de entertainmentindustrie oplossen”Vorige week stelde een Duitse rechtbank dat RapidShare verplicht is om maatregelen te nemen om inbreuk op auteursrechten tegen te gaan. Omdat het vonnis enkel nadere uitleg geeft over een eerder vonnis in de rechtszaak die was gestart door GEMA, de Duitse BREIN, heeft het niet direct gevolgen voor RapidShare. Verwacht mag worden dat GEMA met een nieuwe rechtszaak alsnog zal proberen af te dwingen dat RapidShare bijvoorbeeld contentfilters op haar servers installeert.

In een interview met TG Daily stelt Bobby Chang, chief operating officer van RapidShare dat hij het absoluut niet eens is met het vonnis. Allereerst is hij van mening dat de producten van de muziekindustrie zelf niet of veel te weinig beschermd zijn om illegale verspreiden tegen te gaan. De muziekindustrie eist van providers dat zij met een oplossing komen om auteursrechten te beschermen, dat (nog) niet bestaat.

Het tweede punt dat Chang noemt is, dat het simpelweg niet mogelijk is om auteursrechtelijk beschermd materiaal adequaat te filteren. Volgens Chang is het op dit moment onmogelijk om muziek bestanden te herkennen, omdat bestandsnamen niet perse de inhoud van een bestand hoeven te beschrijven, de muziek wordt ingepakt en opgedeeld in verschillende kleine bestanden en de muziek zelf wordt ook in verschillende bestandsformaten verspreid.

Het derde punt van Chang is dat Duitsers recht hebben om een thuiskopie van hun muziek te maken en het ook op de servers van RapidShare mogen plaatsen, om naaste familie en vrienden er toegang toe geven. Het enige dat niet mag is de muziek publiekelijk verspreiden.

Het laatste punt van Chang ligt het meest voor de hand, namelijk dat RapidShare niet aansprakelijk is voor wat haar klanten op haar servers plaatsen, tot op het moment dat zij op onrechtmatige zaken gewezen wordt. Zodra er een terechte klacht over inbreuk op auteursrechten binnen komt, wordt het materiaal meteen door RapidShare verwijdert.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...