Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Google van start met eigen energiebedrijf

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 23 februari 2010 08:04 uur

Google heeft van de Amerikaanse toezichthouder op de energiemarkt toestemming gekregen om een eigen energiebedrijf op te richten. Google Energy, zoals het bedrijf heet, zal alleen het internetbedrijf van stroom voorzien.

Dankzij de goedkeuring van de Federal Energy Regulatory Commission (FERC) kan de zoekmachinegigant rechtstreeks onderhandelen met de energieproducenten en zo betere prijzen voor zijn energie krijgen. Google Energy zal vandaag officieel van start gaan, aldus de goedkeuringsverklaring (pdf) van de FERC.

Volgens een woordvoerder zal Google niet gaan speculeren op de energiemarkt en kunnen eindgebruikers geen energie bij het bedrijf afnemen.

Klik voor een grotere grafiek | bron: Google.com

De plannen om een eigen energiebedrijf te starten zijn onderdeel van een reeks maatregels om het energieverbruik en de uitstoot van CO2 naar beneden te krijgen. Eerder liet Google al weten dat de zelf ontworpen datacenters naar eigen zeggen de helft minder energie verbruiken dan andere datacenters.

Verder draait het hoofdkantoor in Mountain View (Californië) op zonne-energie. Bovendien sponsort Google, met ongeveer 5,7 miljoen dollar, het onderzoek in twaalf Amerikaanse universiteiten naar mogelijkheden om het energieverbruik in datacenters verder terug te brengen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.