Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LCP bouwt Datacenter Oostkamp 2

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 1 maart 2010 08:03 uur

Het Belgische LCP is begonnen met de bouw van haar tweede datacentrum in Oostkamp (Datacenter Oostkamp 2). Door het koelen met buitenlucht, verneveling en hemelwater en het zelf opwekken van energie met behulp van zonnepanelen moet de PUE-waarde van het datacentrum lager dan 1,0 uitvallen.

Het datacentrum krijgt drie zalen met totaal 3.115m2 datavloer en het totale pand wordt 5.653m2 groot. Verder is er 1.500m2 parkeergelegenheid waarvan 772m2 overdekt.

Er is totaal 5 Megawatt aan stroomvoorziening beschikbaar, die volledig redundant is opgezet met UPS-systeem en diesel generator in een 2N opstelling. Ook krijgt het datacentrum 3.500m2 aan zonnepanelen op het dak, waardoor het een deel van de eigen energie kan opwekken.

Op de datavloer wordt er gebruik gemaakt van APC infrastruxture, met hot aisle containment. Per rack is er 16A tot maximaal 96A (20 kW) aan redundante stroomvoorziening beschikbaar.

Het koelwater van het datacentrum stroomt via twee afzonderlijke koelcircuits (adiabatisch en traditioneel). Voor de adiabatische koeling (verdamping) wordt gebruik gemaakt van hemelwater. Het datacentrum beschikt over een buffer voor vier miljoen liter hemelwater.

De datavloer is voor brandbeveiliging uitgerust met VESDA-rookdetectie en mistblussing. Toegang tot het datacentrum zal gaan op basis van een vingerscan (Finger Vein) en het datacentrum wordt ook uitgerust met een CCTV-systeem.

Het datacentrum is netwerk neutraal en wordt verbonden met verschillende 10Gbit fiberringen. Ook zal er een carrier room in het datacentrum aanwezig zijn van 72m2.

Naar verwachting wordt het datacentrum de komende zomer opgeleverd. Dan zal het enkele maanden proefdraaien en naar verwachting is de officiƫle opening in september dit jaar.

Update: In de titel stond ten onterechte dat LCL het datacentrum bouwt, dat moet LCP zijn.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.