Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DE-CIX tikt 2 Gbit/s IPv6 verkeer weg

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 1 maart 2010 08:03 uur

Het gebruik van IPv6-verkeer blijft groeien. De DE-CIX heeft afgelopen weekend de 2 Gbit grens bereikt. Op het totale verkeer van soms 1,2 Terabit natuurlijk verwaarloosbaar, maar toch zit er ook groei in het gebruik van IPv6 bij onze Oosterburen. De AMS-IX heeft is enkele maanden terug de Gbit grens met IPv6-verkeer gepasseert en doet momenteel ongeveer 1,5 Gbit aan IPv6-verkeer, op een totaal aantal van ruim 900 Gbit. Het IPv6-verkeer op de AMS-IX groeit echter niet hard, zo valt in de statistieken te zien.

In totaal is 0,172% van het verkeer dat via de Duitse DE-CIX uitgewisseld wordt IPv6 verkeer. Nederland telt percentueel gezien hetzelfde. Als we naar de laatste maanden kijken, zien we zelfs een kleine afname in het verkeer. De AMS-IX deed in oktober vorig jaar namelijk 0.285% aan IPv6-verkeer, zo berekende de website fix6.net.

subsidiespons, 1 maart 2010 12:10 pm

De AMS-IX is sowieso flink ingehaald qua verkeer aan de DE-CIX statistieken te zien. Nou zien die pieken er nogal dubieus uit maar ook de gemiddelde hoeveelheid verkeer is hoger. Dat hebben ze daar mooi voor elkaar gekregen in minder dan een jaar, maar wat de exacte reden is... meer verkeer uit Oost-Europa is mijn gok.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.