Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Migratie SIDN: 24 uur geen registraties

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 1 maart 2010 08:03 uur

Van dinsdag 16 maart om 12.00 uur tot woensdag 17 maart om 12.00 uur zal het niet mogelijk zijn om nieuwe .nl-domeinen te registreren. De SIDN voert dan de migratie uit van DRS4 naar DRS5, het nieuwe Domein Registratie Systeem voor Registars. Dit laat de SIDN op haar weblog weten.

Aanvragen via de website als het webformulier zijn gedurende deze periode niet mogelijk. De (registrar)whois zal korte periodes onbeschikbaar zijn. De nieuwe Registrar Test Omgeving is eveneens onbereikbaar. De DNS-check blijft wel gewoon werken. Samengevat zijn mutaties en nieuwe registraties dus gedurende 24 uur niet mogelijk. E-mails die verzonden worden naar de registratierobot worden dan ook niet in behandeling genomen door de SIDN.

De eerste wijzigingen voor deelnemers zijn er overigens al eerder. Vanaf 9 maart a.s. is de grace periode bij foutieve nameservers gewijzigd van 7 dagen naar 1 dag. Indien dan een domein geregistreerd wordt met fouten in de nameserver moeten deze binnen 24 uur hersteld worden, anders komt de registratie te vervallen. Een dag later, op 10 maart a.s. zullen aanvragen voor een (gedeeltelijke) overname niet meer mogelijk zijn. Hetzelfde geldt voor aanvragen voor opheffing van domeinen. Daarnaast verzoekt de SIDN om geen bulkwijzigingen meer door te voeren vanaf 10 maart.

Vanaf 13 maart wordt de periode waarin bezwaar tegen een verhuizing ingedient kan worden verkort. Verhuizingen blijven wel mogelijk tot enkele uren voor de definitieve migratie van het systeem. Vanaf 15 maart, een dag voor de migratie, wordt er een beperking opgelegd op batchaanvragen. Waar deelnemers normaal 200 domeinen per batch kunnen aanvragen of wijzigen zal dit nu nog maar 1 domein per batch zijn.

Jeroen, 1 maart 2010 11:21 am

Tjonge jonge... dit is toch niet te verkopen...

En maar miljoenen in de zak houden... werkelijkwaar wat een ongelooflijk bud stichting is het... het is dat we er afhankelijk van zijn.

Juul, 1 maart 2010 1:25 pm

Ik denk dat de meeste deelnemers er niet zo wakker van zullen liggen zolang die migratie maar goed gaat...

Jan Martijn van der Werf, 2 maart 2010 10:29 am

Alleen typisch weer om zo'n migratie midden in de week uit te voeren, en dan ook nog overdag...

Marco, 2 maart 2010 2:41 pm

@Randy: Je schrijft: "De (who)is op DNS-basis blijft wel gewoon werken". Wat je volgens mij bedoelde was dat het mogelijk blijft om DNS te gebruiken voor het controleren of een domeinnaam reeds bestaat, of niet. In principe geen 'echte' WHO(IS) functionaliteit dus. Om eventuele verwarring hierover te voorkomen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.