Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eunetworks neemt 6.400.000.000 meter glasvezel in gebruik

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 juli 2006 15:04 uur

Vandaag is er 6.400.000.000 meter glasvezel in gebruik genomen. Hiervan ligt 900.000.000 meter in Nederland. Het bedrijf Eunetworks, onderdeel van de Global Voice Group, heeft deze immense hoeveelheid glasvezel verzameld door het op te kopen van verschillende noodlijdende bedrijven. Zodoende heeft het voor een fractie van de legkosten die 2.000.000.000 euro hebben bedragen het immense glasvezel netwerk geformeerd.

Eunetworks belooft ‘virtueel oneindigde bandbreedte’ en daarnaast ‘honderd procent failover’. Tevens is de combinatie van ‘long haul’ en ‘last mile’ bijzonder, waarbij het ‘lang haul’-netwerk vijf Europese landen verbindt: België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland en het ‘last-mile’ gedeelte van het netwerk ligt in vijftien Europese steden, waaronder de Nederlandse steden, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Op basis van de infrastructuur biedt Eunetworks ook een reeks aan diensten zoals hosting en dataopslag. Welke geleverd worden vanuit (eigen) datacentra in Amsterdam, Dublin en Frankfurst. Eunetworks hoopt dat bedrijven die eigen datacentra over zullen gaan op hun dienstverlening in verband met de betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Salesmanager Henk Huibers licht tegenover Techworld toe:

Veel bedrijven die hun eigen datacentra draaien, vragen zich af of ze nog wel in grote steden moeten investeren. De stroomkosten nemen toe, de koelingbehoeften nemen toe, waarom zouden ze die datacentra nog zelf draaien? Daar komt bij dat bedrijven meer winst kunnen rapporteren naar hun aandeelhouders als ze alles onderbengen in een gehoste dienst.

Wido, 24 juli 2006 3:54 pm

Ze tellen hier zeker meerdere fibers in 1 kabel?

Arnout Veenman, 24 juli 2006 4:10 pm

Klopt op de specs pagina van eunetworks ( http://www.eunetworks.nl/index.asp?locID=42&docID=-1 )lezen we dat het 'Long haul' netwerk 5.400km bedraagt en de 'Metropolitan Fiber Networks' een totale capaciteit van 3.400.000km fiber hebben met een gemiddelde van 432 fibers, wat effectief neer komt op 7870km aan lengte.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.