Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Bedrijven hebben geen tijd en geld voor groene it’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 2 maart 2010 08:03 uur

Hoewel veel ict-profressionals alleen nog maar over Green IT lijken te praten, doet slechts een klein deel van de ict’ers werkelijk iets aan het ‘vergroenen’ van de ict. Bovendien worden energiebesparende it-maatregels vooral genomen om kosten te besparen en niet zozeer om het milieu een handje te helpen.

Dat zijn enkele conclusies uit een onderzoek van ict-vacaturesite IT Job Board onder 195 Nederlandse en Belgische professionals.  Van de ondervraagden vindt 91 procent groene ict een belangrijk onderwerp. Toch blijft het vaak bij woorden, concluderen de onderzoekers.

Iets meer dan de helft (54 procent) van deze 91 procent geeft namelijk aan dat in tijden van economische crisis, het overleven van de organisatie belangrijker is dan het milieu. Aspecten als tijd en prioriteit winnen het nu vaak van het nemen van groene ict-maatregels.

“Ict-professionals vinden Green IT wel degelijk een belangrijk onderwerp, maar op dit moment ondernemen veel bedrijven hier geen concrete actie op door gebrek aan budget en de prioriteit van andere projecten”, zegt Peter Healey, sales director bij IT Job Board.

Als er wel aan groene ict wordt gedaan, bestaan de aanpassingen vaak uit het gebruik van virtualisatie, het terugdringen van het aantal zakenreizen en -daarmee samenhangend- de introductie van videoconferencing.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.