Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Overheid VS zet mes in groot aantal datacenters

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 3 maart 2010 08:04 uur

De Amerikaanse overheid heeft grootse plannen om de circa 1100 datacenters die in dienst zijn van de overheid, te gaan samenvoegen tot een klein aantal grote datacenters.

Dit blijkt uit een memo die vorige maand is verstuurd door Vivek Kundra, de  chief information officer (CIO) van de federale regering Obama, en waarover Amerikaanse media deze week berichten.

Sinds 1998 is het aantal datacenters voor de Amerikaanse overheid gestegen van 432 tot circa 1100 op dit moment. Hiermee is een groei ontstaan in overbodige infrastructuur die duur, inefficiënt en milieuonvriendelijk is, aldus Kundra. “De federale servers en datacenters verbruikten in 2006 ongeveer 6 miljard kWh en zonder veranderingen zou dat in 2012 zijn verdubbeld tot 12 miljard kWh.”

Om hier een einde aan te maken wil Kundra op een aantal nieuwe locaties datacenters bouwen die efficiënter en zuiniger zijn met energie. Vermoedelijke locaties voor de rekencentra zijn het noorden van de staat Virginia en de staat Maryland, schrijft Data Center Journal.

Zoals de plannen er nu voor liggen zullen eind juli de nieuwe locaties worden bepaald. De plannen om de datacenters samen te voegen zouden eind 2010 helemaal afgerond moeten zijn, zodat volgend jaar kan worden gestart met de uitvoering ervan.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.