Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Stageplaats gezocht voor ISP medewerker uit Zanzibar (Tanzania)

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 22 februari 2008 08:05 uur

Zanlink billboardVorige week ben ik door Bob Verhulst van ontwikkelingshulp organisatie PUM benaderd met de vraag hoe hij een ISP kon vinden in Nederland waar een medewerker van een ISP uit Zanzibar (een eiland dat hoort bij Tanzania) gedurende 2 weken stage kan lopen. Daarop heb ik aangeboden deze oproep op ISPam.nl te plaatsen en hoop dat iemand van jullie hier aan mee wil werken.

PUM
PUM is een Nederlandse organisatie die aan ontwikkelingshulp doet door senior-experts gedurende korte perioden van zo’n 2 a 3 weken uit te zenden naar 80 landen in Afrika, AziĆ« en het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Centraal- en Oost-Europa om ondernemingen en instellingen daar die behoefte aan bepaalde kennis hebben en die onvoldoende voorhanden is te adviseren. Alle senior-experts die uitgezonden doen dat onbezoldigd. PUM is in 1987 opgericht door het Ministerie van Economische Zaken en VNO-NCW.

Zanlink
Zanlink is een ISP in Zanzibar, een eiland dat hoort bij Tanzania. Het bedrijf is in 2000 opgericht en levert verschillende internet gerelateerde diensten zoals webdesign, webhosting, internet toegang en aanleg van netwerken. In 7 jaar tijd heeft Zanlink een goede reputatie opgebouwd en ondanks weinig marketing en verkoop activiteiten een stevige klantengroei doorgemaakt. Zanlink heeft 12 enthousiaste medewerkers.

De stage voor een medewerker van Zanlink
Zanlink wil een nieuwe Customer Care (helpdesk) afdeling gaan inrichten om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn en om de efficiency van het bedrijf te verbeteren. De noodzakelijke ervaring ontbreekt hen. Het in een korte tijd opdoen van kennis zou hen zeer helpen bij de invoering van een Customer Care afdeling. PUM is daarom op zoek is naar een stageplaats voor 2 weken bij een Nederlandse ISP voor een technische man van Zanlink.

De Nederlandse ISP stagebegeleider moet bereid zijn om hun ervaring over te dragen in het Engels. De communicatie naar klanten dienst liefst ook in de Engelse taal plaats te vinden.

Voor de volledigheid hier een document van PUM over het project met Zanlink (PDF).

Wie interesse heeft om de stageplek voor 2 weken aan te bieden of vragen heeft kan contact opnemen met Bob Verhulst, consultant bij PUM via [email protected] of op 073 642 08 22.

Foto’s van Zanlink

Zanlink billboard in Zanibar
Zanlink billboard in Zanzibar (Tanzania)

Zanlink kantoor in Zanzibar
Zanlink kantoor in Zanzibar (Tanzania)

Zanlink front-office
Zanlink front office in Zanzibar (Tanzania)

Internet via de satelliet
Zanlink sateliet in Zanzibar (Tanzania)

Vrachtboot in Zanzibar
Vrachtboot in Zanzibar (Tanzania)

Peter, 22 februari 2008 8:26 am

Zeker doen mensen, geweldige ervaringen dit :) Denk eraan dat de beste man wel eens te laat kan zijn (Afrikaanse tijd ;)) maar toch zal het een goede ervaring zijn voor beide kanten.

Ingrid Verhulst, 24 mei 2008 9:23 am

Ik ben Belgische en wonende in Zanzibar.Ik ben al geruime tijd een zeer tevreden klant van zanlink. Dit project is dus geweldig! De IT mensen van zanlink verdienen een dergelijke kans. Veel succes!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.