Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gratis rekentools voor verbruik datacenter

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 maart 2010 08:02 uur

Hardwarefabrikant APC heeft een aantals gratis tools uitgebracht waarmee it- en datacenterbeheerders een berekening kunnen maken wat een bedrijf en de afdelingen binnen dat bedrijf aan energie verbruiken. De tools moeten de beheerder een idee geven hoe een datacenter het beste kan worden ingericht.

“Met deze tools kan een it-beheerder van een scheepbouwbedrijf bijvoorbeeld zien hoeveel de facilitaire afdeling verbruikt en hoeveel de ontwerpafdeling enzovoorts”, zo vertelt een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd. De rekenmethodes zijn daarom vooral geschikt bij de inrichting van een nieuw datacenter.

Bedrijven kunnen de tien tools gebruiken om bij het berekenen van de budgetten per afdeling of vestiging op basis van het energieverbruik en de CO2-productie. De gratis tools hebben verschillende parameters waarin instellingen zoals de gebruikte apparatuur en de benuttingsgraad kunnen worden ingevoerd.

Aandachtspunten
De IT Carbon and Energy Allocation Calculator is één van de tools. “Die is niet echt bedoeld om een heel datacenter in te richten, maar meer om aandachtspuntenboven water te krijgen of om te helpen bij het opstellen van een prioriteitenlijst waarmee en hoe het rekencentrum wordt ingericht”, aldus de APC-woordvoerder.

In het verlengde van deze gratis tools, introduceert APC binnenkort ook een nieuwe versie van zijn InfraStruxure Management Software. Met deze nieuwe software kunnen datacenter- en it-beheerders een volledig beeld van de fysieke infrastructuur van een datacenter krijgen, plus het algehele energiegebruik en de kosten die ermee gepaard gaan. Met de software kan de volledige infrastructuur worden geanalyseerd en worden mogelijkheden voor een efficiëntere inrichting van een datacenter gesignaleerd.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!