Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nog enkele dagen tot DRS5

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 15 maart 2010 08:03 uur

Aanstaande woensdag is het zover: SIDN zal DRS5 live zetten. De afgelopen zes weken, de periode waarin de Registrartestomgeving (RTO) open was, is de SIDN druk bezig geweest met het afronden van de werkzaamheden voor de migratie en de gebruikers voor te bereiden op de overgang.

De registrars die getest hebben in de RTO zijn positief. De SIDN hebben veel complimenten mogen ontvangen over het systeem in het algemeen en onze uitvoering van de EPP-standaard in het bijzonder. Suggesties voor verbeteringen waren er ook, en die waren uitermate constructief, zo laat de SIDN weten.

Te weinig deelnemers hebben getest
Op dit moment hebben circa 250 van de ruim 2000 .nl-registrars gebruik gemaakt van de RTO. Tezamen goed voor 70% van alle .nl-registraties. Maar slechts 44 hiervan hebben alle hoofdprocessen getest. De nieuwe e-mailservicelaag is helaas nog minder getest, terwijl 90% van de aanvragen fout zal gaan indien registrars de huidige e-mailformulieren blijven gebruiken. Op elke 100 in de RTO gedane aanvragen constateren wij dat tientallen daarvan nog fouten bevatten.

“Uit onze nabelactie blijkt dat het merendeel van de overige registrars wél op de hoogte is van de komst van het nieuwe systeem en de nieuwe processen, maar niet tot testen is overgegaan.”, zo laat Michiel Henneke van de SIDN weten. “Dit is natuurlijk een punt van zorg voor ons, maar wellicht ook voor de registrars die wél getest hebben. Het valt namelijk te verwachten dat dit tot hogere belasting van onze afdeling Registratie & Service leidt. En hoewel wij extra mensen inzetten in de periode na de livegang, kan het zijn dat het aanbod van vragen te hoog wordt. Reguliere supportvragen, die niet het gevolg zijn van het niet testen met DRS, krijgen in deze situatie voorrang.”

Nog niet getest? Gebruik de RTO!
Voor de groep die nog niet getest heeft wil de SIDN daarom nog een laatste keer benadrukken hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Gebruikt u de aangeboden middelen om de migratie naar DRS5 te bespoedigen. De RTO is nog beschikbaar tot dinsdag 16 maart, 10:00 uur en gaat na het onderhoudsvenster weer open op 17 maart, 17.00 uur.

Sebastiaan Stok, 15 maart 2010 10:25 am

Hopelijk wordt deze lancering niet weer een fiasco :)
Want dat zou wel erg zonden zijn.

OT:
Ik heb, wij hebben, hij/zij heeft.

SIDN is enkelvoud kan dus niet 'hebben' zijn, maar wel 'heeft'.
Tenzij het 'De mensen van SIDN' zijn.

Arno, 22 maart 2010 6:05 pm

Het is ook maar 1 zonde, anders is het ook zullen ...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.