Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verslag Webhostingday 2010

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 19 maart 2010 08:03 uur

Dinsdag vertrok ik voor ISPam.nl naar Keulen, waar Webhostingday 2010 plaatsvond. Het evenement duurde drie dagen, werd dit jaar voor de 10e keer gehouden en telde ruim 2.500 bezoekers.

Zelf heb ik enkele sessions gevolgd. De meest interessante was van het Nederlandse SpamExperts dat een leuke lezing gaf onder de noemer “For dummies: get rich with spamming and even richer with IPv6 spam!”, waar leuke zaken over (oud) spammers genoemd werden en de problemen met de IPv6-ranges en hoe de spambestrijding mogelijk kan zijn met IPv6.

Een andere interessante lezing was van PIm Bultman van Insight over de verschillende licentiemodellen van Microsoft, VMware en Citrix gericht op hosters en providers.

De lezingen van de grote partijen heb ik zelf overgeslagen. Uit ervaring van de voorgaande jaren weet ik dat deze vooral door sales- en marketingmannetjes in elkaar gezet werden. Waar velen nog steeds niet weten wat de cloud is en wat we hiermee kunnen doen, was er op al iemand die het over Cloud 2.0 had.

De grote topics waren net als voorgaande jaren weer Cloudcomputing en SaaS-diensten. Minder dan voorgaande jaren was Green IT aanwezig. Deze hype is inmiddels alweer achterhaald en mede door de inzet van virtualisatie worden grotere voordelen op stroombesparing – en dus inkoop – gehaald dan enkele procenten minder stroomverbruik dat we vervolgens als ‘kijk ons eens groen bezig zijn’ brengen.

Webhostingday werd donderdagavond afgesloten met een feestavond voor alle bezoekers. Straks (vrijdagmorgen) is er nog een Bizbrunch voor de mensen die donderdagavond niet naar huis vertrokken zijn en in alle rust nog met (on)bekenden willen napraten.

Webhostingday was voor de mensen die ik sprak bijzonder geslaagd. Commercieel gezien zijn er leuke leads gemaakt en op sociaal vlak veel contacten gelegd en bijgehouden. Ondanks dat het evenement in Duitsland gehouden werd, kon het weer rekenen op grote internationale belangstelling. Mij valt de steeds grotere groep Nederlandse en Belgische bezoekers op die Webhostingday weten te vinden.

Voor de mensen die Webhostingday gemist hebben of zin hebben in een leuke afterparty, het volgende evenement staat over enkele dagen alweer op de agenda: de ISP-Kartcompetitie in huizen. Tot daar!

Calypso, 19 maart 2010 8:38 am

De Pim Bultman die ik ken is van InSight - typo?

Paul Hermans, 19 maart 2010 5:18 pm

Net terug van webhostingday, was weer erg interessant allemaal. Veel Nederlanders dit jaar idd.

Die feestavond en afterparty in de Dragon Bar gisteravond was wel heftig vanmorgen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.