Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘De belangrijkste datacenter-trends van 2010’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 19 maart 2010 08:04 uur

Beveiligingsbedrijf Symantec heeft op basis van een eigen enquête een rapport gepubliceerd waarin de  belangrijkste trends van dit jaar op het gebied van datacenters staan opgesomd.

Het onderzoek is uitgevoerd door Applied Research , in opdracht van Symantec. Voor het onderzoek werden in november 2009 in 26 landen respondenten telefonisch ondervraagd. Ook in Nederland hebben 28 mensen aan de enquête meegedaan.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat het niet de grote bedrijven zijn die in vooroplopen met het oppikken van nieuwe ntwikkelingen in datacenters. Nieuwe technologieën, zoals servervirtualisatie en cloud computing, blijken het snelste door middelgrote bedrijfen te worden gebruikt, zo staat in het onderzoek met de titel ‘2010 State of the Data Center Survey’ (pdf).

De oorzaak hiervan zou liggen in het feit dat grote bedrijven meer tijd nodig hebben om bepaalde beslissingen te nemen. Ook duurt het bij grote bedrijven langer voordat alle systemen ‘up and running’ zijn dan bij middelgrote bedrijven.

Problemen
De onderzoekers constateren verder dat it-managers dit jaar meer moeite hebben met de complexiteit van datacenters. Ruim een derde van de ondervraagden (35 procent) vindt dat er te veel applicaties zijn. Nog eens 35 procent vindt datacenters te groot worden om ze gemakkelijk te beheren. Ook vond een deel van de ondervraagden dat er te weinig gekwalificeerde medewerkers rondlopen.

Het blijkt – mede dankzij de huidige budgetten – lastig te zijn om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Bijna 8 op de tien ondervraagden heeft net zoveel of nog meer vacatures openstaan als een jaar geleden. Datacenters blijken de meeste behoefte te hebben aan medewerkers met kennis van systeemmanagement, netwerken of beveiliging.

Tot slot blijkt uit het Symantec-rapport dat veel bedrijven nog niet voorbereid zijn op eventuele incidenten. Een kwart van de ondervraagden zegt nog onvoldoende te hebben gedaan om systemen en data te herstellen na een incident.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.