Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oorzaak van storing Equinix Enschede nog onbekend

 • Door
 • Edwin Feldmann
 • geplaatst op
 • 24 maart 2010 08:05 uur

Equinix heeft dinsdag enkele uren last gehad van een storing in het netwerk van het datacenter in Enschede. Een fout in de routers van Enschede naar Amsterdam lijkt de oorzaak.

De storing deed zich voor aan het einde van upgrade werkzaamheden aan het core-netwerk. “We waren bezig met een upgrade van het netwerk en vervingen een aantal routers en switches. Toen dat om 8 uur was gedaan bleek dat de systemen onder zware belasting problemen gaven”,vertelt Michiel Eielts, general manager bij Equinix Nederland, in gesprek met ISPam.nl.

Volgens Eielts trad hierdoor een vertraging op in de verbinding. De ernst van de vertraging varieerde van klant tot klant, van lichte tot ernstige vertraging. “Het netwerk heeft er geen moment helemaal uit gelegen”, verzekert Eielts. “Het netwerk is volledig redundant uitgevoerd dus kan vertraging alleen ontstaan als er sprake is van overbelasting.”

De storing werd rond elf uur ’s morgens opgelost door een volledige rollback van het netwerk uit te voeren. “De exacte oorzaak van de storing wordt nu nog onderzocht door de fabrikant van de apparatuur. De log-bestanden worden daarvoor geanalyseerd.

Simulatietest
Het datacenter van Equinix in Enschede kwam vorige week nog in het nieuws omdat het een aansluiting heeft gekregen op de NL-IX. Volgens Eielts hebben de problemen van nu technisch niets te maken met die aansluiting.

Om bij de volgende installatie mogelijke problemen te voorkomen, heeft Equinix van de fabrikant geëist dat de apparatuur eerst in een simulatie wordt getest. “Alleen dan kunnen we er zeker van zijn dat dit geen tweede keer zal gebeuren”, aldus Eielts.

gerwin, 24 maart 2010 8:48 am

Wij hebben er dus ook erg veel last van gehad. 1 van onze nameserservers staat daar. Onze server is een paar uur compleet niet te bereiken geweest.

 • Pingback: VPS Down - Pagina 2 - webhostingtalk.nl

 • Pingback: Storing Equinix

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.