Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Content providers praten over gezamenlijke IPv6 whitelist

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 29 maart 2010 08:03 uur

Content providers zijn huiverig om IPv6 in te schakelen, omdat een klein deel van de bezoekers daardoor de website niet meer of slecht kan bereiken. Google geeft om die reden enkel IPv6 records terug aan partijen die op een speciale IPv6 whitelist staan. Deze whitelist bestaat uit de ASN’s van access providers die zich er toe verplicht hebben om zich actief in te spannen problemen door het inschakelen van IPv6 op te lossen.

Het probleem is dat elke access provider nu individueel afspraken dient te maken met elke content provider. Om dit probleem te ondervangen praten Google, Microsoft en Netflix over het opzetten van een gezamenlijke IPv6 whitelist. Volgens de content providers is het werken met whitelists noodzakelijk omdat IPv6-verkeer nog vaak hapert door verkeerde standaard instellingen en incompatibiliteiten in besturingssystemen, home gateways en modems, meldt Networkworld.

Comcast – de grootste Amerikaanse access provider – laat weten wel wat te zien in een gezamenlijke IPv6 whitelist van de content providers, zolang als het maar een tijdelijke oplossing is voor de overgang van IPv4 naar IPv6. IPv6 whitelisting door individuele content providers ziet men niet zitten, omdat dat een enorme administratieve last oplevert.

Japje, 30 maart 2010 8:27 am

Erg goed idee, het Google IPv6 partner programma lijkt goed te werken en de aangesloten partners lijken tevreden met de diensten. De volgende stap is dan natuurlijk opschalen zodat er meer content providers hiervan kunnen profiteren.

Zolang we maar niet de voorgestelde Yahoo dns hack gaan uitvoeren:
http://www.fix6.net/archives/2010/03/27/yahoo-proposes-really-ugly-hack-to-dns/

die wil dus het DNS protocol aanpassen alleen quad A terug te geven indien met IPv6 binnen komt.. Volgens mij levert dat alleen maar meer problemen op en aanpassingen in het DNS protocol zie je toch niet snel terug in de praktijk (Want iedereen zou het moeten doen) en dan duurt de uitrol van IPv6 alleen nog maar langer.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.