Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Datacenter zet ook stroom uit tijdens Earth Hour

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 30 maart 2010 08:04 uur

Een datacenter in Canada heeft zaterdag meegedaan aan de wereldwijde actie Earth Hour. Vooraf is er wel voor gezorgd dat er geen data verloren zouden  gaan en dat alles bleef draaien.

Cogeco Data Services in Toronto heeft zaterdag een uur lang de elektriciteit uitgeschakeld. Dit deed het bedrijf in het kader van de actie Earth Hour waarbij diverse landen en wereldsteden hun lichten uitdeden om het milieu te sparen. Ook in Amsterdam deden een aantal organisaties, waaronder dierentuin Artis, mee aan deze actie.

De actie is voor Cegeco uiteraard een publiciteitsstunt. Om te voorkomen dat er systemen uitvielen of data zouden verdwijnen heeft het Canadese datacenter een uur lang gedraaid op de gasgenerator die op natuurlijke wijze aardgas produceert. Hierdoor kon zaterdagavond tussen half negen en half tien (plaatselijke tijd) de stroom worden uitgeschakeld. De gasgenerator produceert naar eigen zeggen 45 procent minder CO2-uitstoot dan een generator die draait op olie en kolen.

Door deel te nemen aan de actie heeft Cogeco het energieverbruik van Toronto verlaagd met 447 kiloWatt, oftewel voldoende om 71 huishoudens gedurende een uur van stroom te voorzien.

Erik Logtenberg, 30 maart 2010 11:22 am

"Door deel te nemen aan de actie heeft Cogeco het energieverbruik van Toronto verlaagd met 447 kiloWatt, oftewel voldoende om 71 huishoudens gedurende een uur van stroom te voorzien."

Dat zal niet kloppen, want kW is een maat voor vermogen, niet een hoeveelheid energie. Misschien wordt kWh bedoeld, of had er moeten staan dat 71 huishoudens continu van stroom kunnen worden voorzien met 447kW.

Nathan, 30 maart 2010 12:22 pm

Alsof het overschakelen van generator naar het stroomnet niet meer energie kost. Voordeel is wel dat alles blijft draaien waardoor je niet met het booten van de servers een enorme stroompiek genereert. Je belast wel meteen weer volop het stroomnet waardoor je daar wel een piek genereert.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.