Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Datacenter geeft impuls aan it in Utrecht’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 13 april 2010 08:04 uur

Centereo en ICTroom gaan samen een datacenter in de stad Utrecht bouwen. Het centrum wordt 600 vierkante meter groot en wordt naar eigen zeggen het eerste carrier-neutrale datacenter in de stad.

ICTroom heeft de nieuwe colocatie-facaliteit ontworpen, gebouwd en ingericht. Centereo zal het Utrechtse datacenter exploiteren dat in het derde kwartaal operationeel moet zijn.

Volgens Centereo en ICTroom is de capaciteit kenmerkend voor het nieuwe rekencentrum. “Er kan zonder problemen 32 ampère (7.36kW) per rack worden geleverd. Maar 64 ampère (14.72kW) per rack behoort ook tot de mogelijkheden”, zo laat Eric Veraart desgevraagd weten. Hij is samen met Maarten Engelen directeur van Centereo.

Het nieuwe centrum biedt de stad en de provincie Utrecht veel voordelen, meent Maarten Engelen. “Wij zien voor regionale datacentra een uitstekende plek in de it-sector. Een regionaal datacentrum biedt optimale bereikbaarheid voor lokale bedrijven en de nabijheid van de it-apparatuur brengt vele voordelen met zich mee. Utrecht is wat dat betreft nog niet voorzien.” Engelen is ervan overtuigd dat zijn bedrijf met dit datacenter een sterke impuls zal geven aan de Utrechtse it-sector. “Ons moderne datacentrum ligt centraal in het land, waardoor het ook voor bedrijven buiten de regio een ideale locatie is voor hun it-infrastructuur.”

Voor Centereo is het overigens het eerste datacenter. Hoeveel geld de bouw ervan kost, wil Veraart niet kwijt. Wel zegt hij dat met het totale project ‘enkele miljoenen’ zijn gemoeid.

Tudududud, 13 april 2010 10:04 am

Goede plek!

Ik gok ook dat ze best wel eens heel snel in ruimte problemen kunnen komen (in positieve zin)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.