Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix opent marktplaats voor ethernetdiensten

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 april 2010 08:05 uur

Datacenterbedrijf Equinix start in een aantal landen met de zogeheten Equinix Carrier Ethernet Exchange (ECEE). Dit is een dienst voor de uitwisseling van dataverkeer tussen leveranciers van ethernetdiensten.

Volgens Equinix worden met dit initiatief ‘de technische drempels weggenomen die er zijn bij het aanbieden van ethernetdiensten op een multicarrier platform’. “Middels de ECEE kunnen meerdere carriers tegelijk onderling op ethernetbasis met elkaar worden verbonden. De switchrouter die de kern vormt van de ECEE voert de vertaalslag uit om de ethernetprotocollen van de verschillende netwerkaanbieders naar elkaar te vertalen”, legt een woordvoerster van het bedrijf uit.

“De ECEE-portal stelt gebruikers in staat om wereldwijd te zien welke netwerkaanbieders in welke datacenters en steden hun ethernetdiensten aanbieden.” Daarbij wordt samengewerkt met 24 partners waaronder KPN International, Easynet Global Services, Level 3 Communications en Virgin Media Business.

Voor Equinix is deze introductie een belangrijke mijlpaal. “Maar niet alleen voor ons, ook voor de markt van ethernetdiensten in het algemeen”, denkt Jarrett Appleby, CMO bij Equinix. De verwachting is dat de wereldwijde markt voor ethernetdiensten in 2014 doorgroeit tot een omvang van 40 miljard dollar.

De Equinix Carrier Ethernet Exchange is vanaf nu in ieder geval actief in Los Angeles, New York, Silicon Valley, Chicago en Londen. De verwachting is dat de dienst in de tweede helft van 2010 in Nederland live gaat.

vincent, 15 april 2010 12:34 pm

Dit klinkt in de basis gewoon als een IX?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.