Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Europeanen weten weinig van ‘de cloud’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 16 april 2010 08:02 uur

Veel Europeanen zeggen geen idee te hebben waar ‘in de cloud’ hun persoonlijke data worden opgeslagen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Business Software Alliance dat deze week in het kader de European Cyber Security Awareness Day is gepubliceerd.

Zeker één op de vijf Europese burgers geeft toe dat ze niet weten of hun persoonlijke of zakelijke data in de cloud is opgeslagen. En maar liefst 60 procent v an de ondervraagden weet niet wat er met ‘in de cloud’ wordt bedoeld.

Voor het onderzoek zijn ruim 4200 Europeanen uit Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Polen en Spanje ondervraagd. In al deze landen heerst – in meer of mindere mate – het gevoel dat de veiligheid op internet eerder een internationale dan een nationale aanpak nodig heeft.

Veel Europeanen zoeken hun toevlucht bij ‘wereldwijde it-giganten’ om hun persoonlijke informatie op te slaan om te voorkomen dat hackers en andere cybercriminelen erbij kunnen. De BSA bereidt een raamwerk van beveiligingsvoorschriften voor die voor dergelijke wereldwijde bedrijven/diensten zouden moeten gelden.

Alexander, 16 april 2010 10:39 am

Is ook niet zo gek, als deze branche continu nieuwe buzzwords de wereld in slingert. Een grote verzameling servers een cloud noemen klinkt gewoon gaaf ook al blijft het gewoon een paar servers in een datacenter. Er wordt immers met de vraag gewoon bedoeld of je data op servers hebt staan bij bepaalde bedrijven. Of simpel weg 'op het internet'.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.