Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vrij spel KPN zakelijke huurlijnen

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 20 april 2010 08:09 uur

De KPN kan voorlopig weer alle geoorloofde en ongeoorloofde middelen toepassen om de markt voor zakelijke breedbandverbindingen naar zich toe te trekken. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft 13 april het marktanalysebesluit voor huurlijnen vernietigd. Die worden gebruikt door aanbieders van zakelijke telefonie- en datadiensten.

Het besluit  moest ervoor zorgen dat KPN niet aan oneerlijke concurrentie doet. Maar KPN heeft weer alle juridische middelen aangewend om het besluit tenminste uitgesteld te krijgen. En dat is nu gelukt. Dat betekent dat het voor andere zakelijke aanbieders zoals BBNed en UNet nagenoeg onmogelijk wordt om concurrerende aanbiedingen te maken. KPN zal door middel van kruissubsidiëring de aanbiedingen van concurrenten  kunnen overtreffen.

Met de vernietiging van dit marktanalysebesluit vervallen de verplichtingen die in dit besluit aan KPN zijn opgelegd. Opta dient binnen 6 maanden een nieuw besluit te nemen.

Tudududud, 20 april 2010 10:01 am

O god meneer Knieriem kan weer niet tegen kritiek hoor, wat ben je toch een ongelovelijke flapdrol.

Originele bericht:
Weer een lekker objectief geschreven bericht.

Sebastiaan, 20 april 2010 10:34 am

Slechte nacht gehad Tudududud?

Henk, 20 april 2010 6:05 pm

Echt geen niveau zeg Tudududud. Dit soort taalgebruik en beledigingen hoort niet thuis op ispam.nl. Heb je de spelregels wel goed gelezen die onder de reactiemogelijkheid staat?

"Hou het netjes, gebruik geen schuttingtaal, speel niet onnodig op de man en hou het gezellig. Reacties die hier niet aan voldoen worden zonder pardon verwijderd".

Tonnie, 23 april 2010 2:34 pm

Af en toe best lastig, via een partnership heb ik regelmatig met grote ketens te maken waar we bv met een Unet samen KPN proberen eruit te duwen, totdat 'opeens' KPN zijn prijzen van zn lijnen gaat halveren voor de eindklant, dan ben je gewoon nergens meer.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.