Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN jaarverslag 2009: Groei domeinnamen

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 22 april 2010 08:04 uur

SIDN heeft in 2009 een groei  gerealiseerd van meer dan 480.000 .nl-domeinnamen. Het totaal aantal .nl-domeinnamen bedroeg op 1 januari 2010 3.678.224, waarmee een netto groei van 15,3% werd bereikt. Deze cijfers staan vermeld in het jaarverslag 2009.

Een belangrijke stap voor de SIDN was vorig jaar de ontwikkeling van DRS5. Daarnaast is het contact met de deelnemers verbetert, onder andere door regionale bijeenkomsten. Ook het instellen van een taskforce is positief ervaren, een activiteit die de SIDN wil uitbreiden met enkele werkgroepen, zo liet ze eerder tijdens de relatiedag al weten.

Algemeen directeur Roelof Meijer is positief over het afgelopen jaar. “Ondanks de economische situatie groeide het .nl-domein ook in 2009 sterk. Met ruim 3,6 miljoen domeinnamen eind 2009 is het .nl-domein het op drie na grootste van de ruim 250 landendomeinen. In 2010 zal de 4-miljoenste domeinnaam geregistreerd worden, een mijlpaal voor de SIDN”

Ondanks de groei in aantallen is Meijer ook te spreken over de veiligheid van het .nl-domein. Uit internationale onderzoeken blijkt dat het .nl-domein wereldwijd het veiligste van haar omvang is. De SIDN wil de focus op veiligheid niet verliezen in 2010 en veiligheid zal een aandachtspunt blijven.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.