Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Brand in het KPN CyberCenter Aalsmeer datacentrum?

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 6 maart 2008 08:09 uur

KPNGisternacht heeft er in het KPN CyberCenter Aalsmeer datacentrum een stroomstoring plaatsgevonden. Verschillende bronnen lieten onderstaand bericht, dat was geplaatst op de NL-ix mailinglijst, achter bij ISPam.nl:

Dear NL-ix customers,

Last night around 00:08 a fire has broken out at the KPN Cybercenter Aalsmeer (formerly Enertel) location.

The fire has been supressed, but the power infrastructure at the site has suffered serious damage and this has caused a large short-circuit, causing both the primary and backup power facilites to fail.

At the moment KPN is at work to restore power to this datacenter. At the moment we have no ETA on the return of power yet, but we will inform you of any updates we receive.

Op Alarmeringen.nl zijn een groot een aantal meldingen over het incident te vinden.

KPN woordvoerder Marinus Potman liet ISPam.nl weten dat er inderdaad een stroomstoring is geweest, die rond 6:30 uur zou zijn opgelost én enkel een tweetal zalen in het datacentrum zou hebben getroffen. De stroomstoring zou zijn veroorzaakt bij werkzaamheden aan de stroom infrastructuur. Verder zou er ook geen sprake zijn geweest van een brand, maar enkel een brandalarm dat (ten onrechte) zou zijn afgegaan. De woordvoerder wist niet te melden of er een verband was tussen de stroomstoring en het brandalarm dat zou zijn afgegaan.

Het oordeel of het verhaal van KPN klopt dat er inderdaad géén sprake van brand in het KPN CyberCenter Aalsmeer datacentrum is geweest, laat ik aan jullie.

Jochem, 6 maart 2008 9:59 am

Netwerk apparatuur van een partij heeft er tot 8 uur 's morgens uit gelegen. Volgens mensen van diezelfde partij is er wel degelijk brand geweest.

Wow, 6 maart 2008 12:25 pm

Er is oververhitting ontstaan in tijdelijke voedingskabels van NUON. Hierdoor is het brandalarm afgegaan. Van de brandweer mochten ze de noodaggregaten daarom niet opstarten en hebben ze zonder stroom gezeten.

Bas, 6 maart 2008 6:22 pm

Ik heb van 8:00 tot 13:00 niets kunnen doen op het werk.

Eric Veraart, 7 maart 2008 11:03 am

Verklaring van KPN:
[quote]In de nacht van dinsdag op woensdag is een deel van de computerzalen van het CyberCenter Aalsmeer van 24:00 uur tot 05:00 uur zonder spanning geraakt.

Om 24.00 uur is in de door NUON aangelegde tijdelijke voedingskabels rookontwikkeling geconstateerd.

Hierop is besloten de tijdelijke noodstroom aggregaten van NUON vanwege verder brandgevaar en persoonlijke veiligheid af te schakelen.

Intussen was de brandweer en politie gearriveerd. Het proces van het opstarten van de eigen KPN noodstroom aggregaten door eigen personeel, is op last van de brandweer onderbroken.

Hierdoor is bij één van de UPS groepen de autonomietijd overschreden, waardoor deze afschakelde. Het gevolg was een uitval van de spanningsvoorziening voor zaal 01 en 04.

Het herstellen van de UPS groep en het vervangen van het grootste deel van de tijdelijke voedingsbekabeling heeft een aantal uur geduurd.

Dit verklaart de duur van het herstel van de spanning op de genoemde computerzalen.

Inmiddels is de hoofdoorzaak van de calamiteit bekend: oververhitting van de tijdelijke NUON voedingsbekabeling.

Door vervanging en herpositionering hiervan is herhaling van deze calamiteit uitgesloten.[/quote]

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.