Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

11 uur nodig om 40.000 .be-domeinnamen op te heffen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 juli 2006 11:20 uur

Bij het Belgische Stone-IS moesten ze snel van 40.000 .be-domeinnamen af die ze voor klanten hadden geregistreerd met de ‘gratis .be-domeinnaam actie’ van DNS.BE. Dus zodoende ging Sis van Stone-IS aan de slag met een scriptje die via EPP DNS.BE de opdracht gaf om de 40.000 .be-domeinnamen op te heffen.

Uiteraard vroeg Sis nog even aan DNS.BE of het systeem dat wel aan zou kunnen, toch iets Belgisch om dat te vragen, gezien ik genoeg Nederlanders ken die er zomaar even 5.000 nameserver wijzigingen doorvoeren. DNS.BE gaf aan dat dit geen enkel probleem zou zijn.

Toen Sis met zijn karwei begon, bleek hoe het kwam dat het DNS.BE dit proces zo goed aankon, gezien het op heffen met één domeinnaam per seconde gaat, teregend traag dus, om het script te draaien is dus een goede 11 uur (40.000 seconden) nodig. Overigens ben ik benieuwd wat er zou gebeuren als het SIDN DRS2 systeem 40.000 opheffingen voor zijn kiezen zou krijgen. 😉

Via: Sisblog

Stein, 27 juli 2006 5:43 pm

Requests zijn vermoed ik gewoon gelimiteerd zodat de anderen niet gehinderd kunnen worden. Nu hopen dat een groot deel van die namen op het einde van de periode alsnog verlengd zullen worden :).

Frank, 27 juli 2006 10:11 pm

Euh, ik heb er ooit 5000 in 1 keer gedelete, dat was er op nog geen uur door of zo hoor.T helpt natuurlijk enorm als ge er een pak in 1 sessie doet, en niet telkens heel de rim-ram (ssl handshake, login, delete, logout, ...) voor elk domain moet opnieuw doen :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.