Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch datacentrum verdubbelt in omvang

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 mei 2010 08:01 uur

Het EvoSwitch datacentrum wordt met 5.000m2 uitgebreid (de 3e fase), bovenop de al bestaande 4.200m2 (1e en 2e fase). Door de uitbouw van het datacentrum zal het datacentrum nog efficiënter met stroom omgaan en uiteindelijk een PUE van 1.2 krijgen.

De bouw van de 3e fase zal volgens planning in Q3 2010 gereed zijn voor gebruik. De extra 5.000 vierkante meter biedt plaats aan 800 racks. De nieuwe 19-inch racks staan opgesteld in 25 afgesloten Corridors waarmee ten behoeve van energiebesparing warme en koude lucht wordt gescheiden.

De ontwikkeling van de 3e fase zal relatief snel verlopen vanwege een nieuwe modulaire manier van bouwen, ontwikkeld door DataXenter. Binnen deze datacentrum ontwikkelingsmethode zullen verschillende modulaire datacentrum boxen geïnstalleerd worden, welke lokaal voorzien zijn van 2 Uninterruptable Power Supplies (UPS’en) van 160 kW. In de 3e fase zal dus standaard een 2N noodstroomvoorziening per datacentrum box worden ingebouwd, om klanten maximale verzekering tegen stroomonderbreking te geven.

In de huidige situatie heeft EvoSwitch vier 2,5 MVA trafo’s in gebruik. In de 3e fase zullen er  twee extra bij worden geplaatst. En aan de bestaande tien noodstroomgeneratoren van 1,5 MVA worden nog eens vier toegevoegd. Ook zullen er in de 3e fase extra private suites worden ingericht, een soort mini-datacentrums met geheel individuele en afgesloten voorzieningen binnen EvoSwitch.

In totaal heeft het datacentrum van EvoSwitch vanaf Q3 ruim 9.200 vierkante meter aan operationele datacentrum ruimte beschikbaar. Boonstra: “Maar we zijn al aan het kijken naar een verdere uitbreiding van het EvoSwitch datacentrum naar 16.000 vierkante meter. Ook verwacht ik dat we binnenkort op andere locaties in de wereld nieuwe datacentrum sites zullen openen, via natuurlijke groei of door middel van overnames.”

Peter, 4 mei 2010 12:16 pm

"een soort mini-datacentrums met geheel individuele en afgesloten voorzieningen binnen EvoSwitch"


Dus zo'n suite krijgt een eigen noodstroomgenerator?

M Veldhuizen, 4 mei 2010 12:48 pm

Ze bouwen in "fasen" en elke fase heeft zijn eigen stroomgroep, airco voorzieningen en noodvoorzieningen inderdaad. Ze maken telkens een exacte kopie van het origineel waarbij ze de inhoud spiegelen alsof je een papiertje dubbelvouwt.

Tijdens de uitgebreide rondleiding die ik heb gehad waren ze druk in de weer met het creeeren van de 2e fase. Feitelijk nemen ze een groot pand, slopen de hele inhoud weg, en bouwen op de fundatie een complete bunker binnen de huidige infrastructuur. Om dit makkelijk te kunnen uitbreiden etc, hebben ze de layout zogemaakt, dat je het geheel kan spiegelen. Dit was erg zichtbaar en ook merkbaar daar alle ducts in spiegelbeeld liepen :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.