Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix: overname van Switch and Data Facilities is afgerond

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 mei 2010 08:02 uur

Na ruim zes maanden heeft datacenterbedrijf Equinix de overname van het Amerikaanse bedrijf Switch and Data Facilities afgerond. Dat heeft het bedrijf maandag laten weten. Later deze week komt Equinix met een uitgebreide toelichting op de nieuwe situatie en zullen de plannen voor de toekomst bekend worden.

Met de overname van Switch and Data Facilities heeft Equinix 35 datacenters erbij gekregen. Switch and Data Facilities levert diensten aan onder meer Akamai, Comcast, NTT en Verisign.

De overname betekent voor Equinix in ieder geval een sterke verbetering op de Amerikaanse markt voor datacenters. Hierdoor is Equinix direct uitgebreid naar steden als Atlanta, Denver, Miami, Seattle en Toronto en bedient het 575 netwerk service providers, in plaats van de 410 van voor de overname.

Komende donderdag zal Equinix een update geven naar aanleiding van deze overname, zo heeft het bedrijf aangekondigd. Deze wordt donderdagavond laat (vrijdagmorgen 1.30 uur Nederlandse tijd) gehouden en is online te volgen.

De overname van Switch and Data werd vorig jaar  op 21 oktober aangekondigd.  Voor de overname is 134 miljoen dollar in contanten betaald, samen met de uitgifte van 5,5 miljoen aandelen die 549,4 miljoen dollar hebben opgeleverd. Dat brengt de totale overnamesom op 683,4 miljoen dollar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.