Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interxion gaat naar de beurs

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 6 mei 2010 08:07 uur

Interxion, colo en datacenterspecialist,  gaat naar de Amerikaanse beurs. Ze hebben een vooralsnog vertrouwelijke aanvraag gedaan bij de Amerikaanse beurs autoriteiten voor een plaatsing van aandelen. Al langere tijd zijn er geruchten over een beursnotering voor Interxion. Verwacht wordt dat de notering op zijn vroegst in de tweede helft van dit jaar kan plaats vinden. Het is nog niet duidelijk hoeveel aandelen genoteerd gaan worden en hoeveel geld er via de beursintroductie wordt opgehaald. Interxion heeft 26 datacenters in Europa en zette in 2009 Euro 172 miljoen om. In februari van dit jaar haalde de onderneming nog Euro 200 miljoen op middels de uitgifte van zgn. ‘notes’, een combinatie van beleggingsinstrumenten zoals opties en obligaties.

Alex Bik, 6 mei 2010 6:26 pm

Om de een of andere reden heb ik bij persberichten en nieuwsitems waar cijfers in staan altijd de drang om er een rekenmachine bij te pakken. Als Interxion 172M per jaar omzet en ze hebben 26 datacenters, dan is dat 6,6M per jaar per datacenter gemiddeld. Is dat gezien de omvang van de Interxion datacenters niet heel erg weinig, of ligt dat aan mij?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.