Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Onrust over plan Ams-iX voor commerciële diensten.

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 11 mei 2010 10:03 uur

Omdat de opbrengsten van de Ams-ix tegen vallen wordt de Ams-ix commercieel. Dat is het voorstel dat het bestuur van de vereniging morgen gaat doen aan de Algemene Leden Vergadering. Over deze voorgenomen stap is onrust ontstaan onder de aangesloten leden. Er bestaat de angst dat de Ams-ix activiteiten gaat ontwikkelen die concurrerend zijn met de activiteiten van de leden.

Jan Willem des Tombe voorzitter van de Dutch Hosting Provider Assocication : “Het is bijzonder om vast te stellen dat de Ams-ix voornemens is om met het geld van de leden commerciële diensten aan te gaan bieden. Wij zullen het voorstel kritisch bekijken maar zien geen directe bedreiging voor de business van de leden van de Ams-ix”.

Volgens woordvoerder Cara Mascini van de Ams-ix gaat het niet om concurrerende activiteiten. “Er is niets aan de hand”, zo zegt ze. Er bestaat bij diverse partijen behoefte aan bepaalde diensten zoals Service Level Agreements op Internet Exchange activiteiten. “Sla’s en penalty’s hierop passen niet binnen het bestaande concept en daarom willen we die in een aparte BV onder brengen”. Ze ontkent dat het de bedoeling is dat de Ams-ix traditionele hosting activiteiten aan gaat bieden : ”Daar is absoluut geen sprake van, het gaat echt alleen om internet exchange activiteiten”.

De Ams-ix roept alle aangesloten leden om de Algemene Vergadering welke morgen wordt gehouden bij te wonen. De Ams-ix vindt de ontstane ophef prematuur en geeft aan dat het voorstel dat morgen gedaan wordt nog gewijzigd kan worden.  Mascini: “Leden kunnen morgen hun stem te laten horen. Dat kan online, met proxy of anderszins. We zullen zien wat daar uit komt… ”. Des Tombe van de DHPA sluit zich daarbij aan:  “De individuele leden kunnen op de vergadering laten weten wat ze van het voorstel vinden”.

Update: Cara Mascini ontkent dat het opzetten van de BV is voortgekomen uit teruglopende inkomsten van de Ams-ix.
Overigens publiceert ISPam.nl morgen een interview met Ams-ix-directeur Job Witteman over dit onderwerp.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.