Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IFPI dwingt Israelische ISP’s ‘Nederlandse’ P2P website te blokkeren

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 10 maart 2008 07:59 uur

International Federation of Phonogram and Videogram Producers (IFPI) stelt filesharing abonnement voorDe IFPI heeft via de rechter drie Israëlische ISP’s er toe gedwongen om de P2P website HttpShare.com te blokkeren. Eerder gaf een rechter in Denemarken ook al de opdracht om The Pirate Bay te blokkeren. Door het nieuws kreeg The Pirate Bay juist meer bezoekers. Volgens HttpShare.com zorgt de blokkade ook bij hun juist voor meer bezoekers.

Bijzonder aan de blokkade van HttpShare.com is dat de website gehost is in Nederland, om precies te zijn bij LeaseWeb. Dat is merkwaardig gezien LeaseWeb geen BitTorrent (P2P) websites meer in haar netwerk toe staat, sinds LeaseWeb een rechtszaak tegen BREIN verloor over een BitTorrent website in haar netwerk. Zou de IFPI überhaupt wel geprobeerd hebben de website uit de lucht te laten halen, door contact met LeaseWeb op te nemen?

Con Zwinkels van LeaseWeb liet zondag tegenover ISPam.nl weten niet benaderd te zijn door een instantie die geclaimd zou hebben dat HttpShare.com illegaal is. Door de Hebreeuwse taal kan Zwinkels ook niet direct een uitspraak doen over de legaliteit of illegaliteit van de website.

Dit bevestigd mijn vermoeden dat de muziekindustrie zich er makkelijk van af probeert te maken door de website te laten blokkeren. Wanneer er wettelijk ontoelaatbare sites op één van de miljoenen websites op de meer dan 11.000 servers die in het LeaseWeb netwerk gehost worden, dan haalt LeaseWeb deze sites in overleg met betrokken overheidsinstanties onmiddellijk uit de lucht, zo stelt Zwinkels tegenover ISPam.nl.

Peter, 10 maart 2008 11:08 am

Het mooie is dat er gewoon een knopje is om de site in het engels te bekijken ;)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.