Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ENUM Live! – 26 maart

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 11 maart 2008 07:58 uur

ENUM in Nederland

Op woensdag 26 maart 2008 wordt ENUM in Nederland gelanceerd tijdens de bijeenkomst ENUM Live! Negen maanden na de kick-off van het ENUM InnovatiePlatform Nederland, zal Mark Frequin, directeur generaal DG Energie en Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, het eerste ENUM-registratie contract die hij tijdens de kick-off door Roelof Meijer kreeg overhandigd (zie foto) verzilveren voor de eerste Nederlandse ENUM-registratie.

Aan deze bijeenkomst zijn negen maanden vooraf gegaan van door Stichting ENUM georganiseerd consultatie bijeenkomsten, waaruit een adviesrapport is ontstaan met de visie van de lokale internet gemeenschap. Dit resulteerde in felle commenteren, waarbij vooral telco’s, die tot nu toe monopolist zijn over het gebruik van de aan hun klanten uitgegeven telefoonnummers, hard van leer trokken tegen het feit dat anderen dan zij ENUM-registraties voor hun telefoonnummers kunnen verrichten.

De bijeenkomst begint om 15:30 uur en eindigt om 17:00 uur met een borrel. Locatie is het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag. Inschrijven voor de bijeenkomst kan hier.

Roelof Meijer (Stichting ENUM / SIDN) (rechts) overhandigd Mark Frequin (DGET MinEz) (links) het eerste ENUM registratie contract.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.