Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Juniper wil netwerken van datacenters vereenvoudigen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 mei 2010 08:03 uur

Juniper Networks heeft maandag een reeks nieuwe producten uitgebracht waaronder nieuwe 10 Gigabit Ethernet switches en routers. ‘Vereenvoudiging is het toverwoord, want alleen als de architectuur gemakkelijker wordt, is het mogelijk om op te schalen.’

Met de nieuwe aankondigingen wil Juniper af van de traditionele netwerken waarbij simpelweg meer dozen worden geplaatst om de resultaten van een netwerk te verbeteren. “Dit vergroot namelijk ook de kosten en de complexiteit van datacenters”, legt Nico Siebelink uit, technisch directeur van de Service & Enterprise-afdeling bij Juniper Networks.

Het ‘nieuwe netwerk’ gebruik van onder meer virtualisatie en ‘fabric’-technologieën. Hiermee kunnen datacenters nieuwe systemen 50 procent sneller in werking hebben en de kosten tot 35 procent verlagen, aldus Juniper. Eén van de nieuwtjes van Juniper is het zogeheten Virtual Chassis. Hierbij worden meerdere switches virtueel samengevoegd zodat ze fungeren als 1 doos.

Stratus fabric
Ook nieuw is Project Stratus fabric wat eigenlijk betekent dat het aantal lagen in het datacenter wordt gereduceerd. Zo draaien firewalls, beveiligingsapplicaties en intrusion detection and prevention-software op aparte appliances. Deze kunnen goed worden vervangen door één box waar alles in zit. “Hierdoor heb je minder apparaten, dus minder energieverbruik en wordt het beheer er eenvoudiger door”, aldus Siebelink tegenover ISPam.nl.

In Project Stratus worden servers gekoppeld met opslag en netwerkdiensten en wordt het netwerk van datacenter op die manier teruggebracht van drie naar twee lagen en uiteindelijk naar één laag.

Dynamiek
Volgens Siebelink lopen veel serviceproviders en datacenters tegen het probleem aan dat ze niet meer kunnen doorschalen omdat het beheer van de netwerken te complex wordt. “Alleen door dit te vereenvoudigen kan je profiteren van de dynamiek van de cloud.”

Tot slot heeft het bedrijf maandag ook een aantal nieuwe routers en 10 Gigabit Ethernet switches gepresenteerd de prestaties van een netwerk die naar eigen zeggen tot acht keer kunnen verbeteren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.