Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

E-mail problemen bij Interconnect

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 juli 2006 15:34 uur

In een technisch getinte nieuwsbrief maakt de zakelijke ISP Interconnect melding van een continue kortdurende storingen aan de servers die verantwoordelijk zijn voor de afhandeling van e-mail. Drie weken geleden begonnen de storingen en sindsdien kwam het euvel ongeveer eens in de twee dagen voor. Hierbij hadden servers downtime van enkele seconden tot twee minuten.

De oorzaak van de storingen aan de e-mail worden tegenover Webwereld door technisch directeur Jeroen Stevens van Interconnect toegelicht:

We hebben de omstandigheden nagebootst met een testopstelling om de oorzaken te achterhalen. Hyperthreading- instellingen die na een recente Microsoft update gewijzigd zijn, lijken het belangrijkste probleem, maar het is eigenlijk een combinatie van factoren.

Hierbij noemt Stevens ondermeer het blokkeren van meerdere databaseprocessen achter elkaar, zombienetwerken die de geldigheid van e-mail adressen proberen te controleren en ook klanten die overmatig gebruik maken van het mailcluster.

Interconnect denkt de problemen opgelost te hebben, echter wacht het nog twee dagen tot het dit ook mededeelt an klanten, omdat de storing ongeveer om de twee dagen plaats vond. Zodoende verwachten ze over twee dagen met enige zekerheid te kunnen zeggen dat het euvel daadwerkelijk is verholpen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.