Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Deloitte: Cybercrime bedreigt nationale veiligheid

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 mei 2010 08:01 uur

Cybercrime wordt een telkens grotere bedreiging voor bedrijven, maar ook voor de nationale veiligheid. Die waarschuwing uit Deloitte in haar jaarlijkse TMT Global Security Survey. Van de ondervraagde technologie-, media- en telecombedrijven (TMT) zegt 37% dat de toegenomen complexiteit van aanvallen op informatiebeveiliging het op een na grootste probleem vormt bij effectieve informatiebeveiliging.

“Het gaat al lang niet meer om onschuldige jongeren die als hobby computersystemen hacken”, aldus Dick Berlijn, oud-commandant der strijdkrachten en tegenwoordig Senior Board Advisor bij Deloitte. “Hacking wordt steeds professioneler; overheden wijzen niet voor niets zogenaamde cyber co√∂rdinatoren aan om zich te verdedigen tegen deze geprofessionaliseerde cyber criminaliteit en terreur”

Technologie-, media- en telecombedrijven kunnen met name geraakt worden door cybercrime. Deloitte waarschuwt voornamelijk voor botnets die malware verspreiden en DDoS-aanvallen.

“Dit raakt de hele samenleving. Bedenk maar wat er gebeurd als internet of telefonie ineens niet meer beschikbaar zouden zijn. Of als vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen”, aldus Jacques Buith, partner en security expert bij Deloitte, “Nationale veiligheidsdiensten kijken dan ook in bijzonder naar TMT bedrijven, aangezien nationale veiligheid steeds afhankelijker wordt van deze industrie.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.