Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Stad in VS lokt datacenters met belastingvoordeel

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 26 mei 2010 08:04 uur

Een kleine stad in het noord-westen van de Verenigde Staten lijkt het nieuwe walhalla te zijn voor datacenters. Vanuit alle hoeken komen grote it-bedrijven naar Quincy om daar hun nieuwe datacenter te bouwen. Zeker nu de bouw van datacenters vrijgesteld is van belastingen.

Volgens Jack Boyd van The Boyd Company, een vastgoedadviesbureau, is Quincy de aantrekkelijkste locatie in de Verenigde Staten om een datacenter te bouwen. Dit concludeert hij na een vergelijking van 45 locaties op basis arbeidskosten, energiekosten, grond- en bouwprijzen en belastingen.

Quincy een stadje in de staat Washington met ongeveer 5700 inwoners en biedt al onderdak aan  datacenters van partijen als Microsoft, Yahoo, T-Mobile, Ask.com en VMware. In 2006 en 2007 bouwde Microsoft daar het Columbia Data Center, een van de tien grootste datacenters ter wereld. Onlangs zijn de belastingregels aangepast waardoor het aantrekkelijker is geworden om in Quincy een datacenter te openen. Vorige week besloot Microsoft daarom om het Columbia datacenter uit te breiden. In het centrum draaien diensten van Microsoft zoals de zoekmachine Bing, Hotmail en cloud computingplatforms zoals Azure en Microsoft Online Services.

Het gebied van Quincy is aantrekkelijk voor datacenters omdat het dunbevolkt is en omdat er goedkope groene energie verkrijgbaar is, omdat er een goede glasvezelinfrastructuur is en omdat er voldoende gekwalificeerde mensen wonen, aldus Boyd. Bovendien zijn er goede verbindingen met de trein en ligt het niet te ver van de oceaan, waarmee het in verbinding staat met internationale havens.

En niet onbelangrijk is de belastingmaatregel die de gemeente Quincy vorige maand goedkeurde. Volgens die regel is de bouw van datacenters vrijgesteld van belastingen, mits het centrum minstens 100.000 vierkante meter groot wordt en de bouw voor 1 juli 2011 van start gaat. De verwachting is daarom dat nog meer bedrijven zullen besluiten om hun rekencentrum naar Quincy te verplaatsen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.