Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Telehouse investeert ruim 100 miljoen euro in Londens datacentrum

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 18 maart 2008 07:57 uur

Telehouse investeert ruim 100 miljoen euro in nieuw datacentrumTelehouse Europa heeft bekend gemaakt voor ruim 100 miljoen euro (80 miljoen pond) een nieuw datacentrum te gaan bouwen in de Londen Docklands, hier heeft Telehouse al twee datacentra. Het nieuwe datacentrum zal 12.000m2 aan datavloer krijgen, hiermee verdubbelt Telehouse haar hoeveelheid datavloer in de Londen Docklands, zo meldt The Register.

De bouw van het datacentrum begint later dit jaar en moet voltooid zijn in het begin van 2010. Door de toenemende populariteit van de Londen Internet Exchange (LINX) die door de Telehouse datacentra in de Londen Docklands wordt gehuisvest, is er dringend behoefde aan meer datavloer. Daarnaast wil Telehouse zich ook richten op financiƫle instellingen, online en media bedrijven, multinationals en bedrijven betrokken bij de Olympische spelen in 2012.

Tokuji Mitsui, managing director van Telehouse Europe:

De behoefte aan beschikbare veilige datavloer, in combinatie met de massale groei van verschillende internet diensten, heeft er voor gezorgd dat de vraag de hoeveelheid beschikbare datavloer in de Londen Docklands overstijgt.

Daarnaast heeft Telehouse ook bekend gemaakt om een datacentrum met 15.000m2 datavloer te gaan bouwen in Parijs en een datacentrum met 1.500m2 datavloer in Singapore. Het is de bedoeling van Telehouse om in 2010 totaal 100.000m2 datavloer te exploiteren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.