Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bellen via T-mobile ernstig verstoord

 • Door
 • John T. Knieriem
 • geplaatst op
 • 27 mei 2010 08:10 uur

T-mobile kampt met ernstige congestie in haar netwerk. Hierdoor hebben veel bellers te maken met gesprekken die wegvallen of verbindingen die niet opgebouwd kunnen worden. Voorzover nu bekend is de ellende in en om Rotterdam het grootst maar de congestie doet zich in heel Nederland voor, bevestigt woordvoerder Hennie van der Heiden van T-mobile. Die daaraan toevoegt dat wegvallende gesprekken sterk afhankelijk zijn van tijd en plaats.

Op twitter zijn duizenden tweets te vinden waarin mensen klagen over het netwerk en ook op www.uitgekotst.nl wordt T-mobile goed vertegenwoordigd.

Volgens de woordvoerder stijgt de vraag naar capaciteit zo snel dat T-mobile dit niet goed kan bijhouden. Dit jaar zal T-mobile 30% meer masten plaatsen om de groei op te vangen. De vraag blijft of dit voldoende zal blijken. Een van de oorzaken is de iPhone.  iPhone gebruikers internetten 40 maal vaker dan andere smartphone gebruikers. Hierdoor is een explosie in internetverkeer ontstaan. En deze is zo groot dat T-mobile daardoor onvoldoende capaciteit voorhanden heeft. De 10 miljard Euro die de afgelopen jaren is geïnvesteerd is wat dat betreft onvoldoende geweest. En het is nog maar de vraag of de verdere groei van mobiel internetverkeer door T-mobile verwerkt kan worden.

Saillant detail is dat zelfs het gesprek met de woordvoerder, dat opgebouwd werd van vast naar mobiel, tijdens het interview wegviel als gevolg van congestie. Sommige gebruikers in Rotterdam hebben vandaag geen enkel telefoongesprek op een normale wijze kunnen voeren door het capaciteitsgebrek.

In Amsterdam is de uitbreiding van het aantal masten onlangs afgerond. Naar verwachting zal deze exercitie aan het eind van de zomer zijn afgerond in Rotterdam. “We zijn keihard bezig in Rotterdam”, zegt woordvoerder van der Heiden.  Andere delen van Nederland volgen daarna. Tot die tijd wordt het behelpen over overstappen.

Victor, 27 mei 2010 8:27 am

En dit is nieuws voor internet service providers omdat....


Daarnaast is het grappig om te lezen dat het bijplaatsen van masten in Amsterdam is afgerond. Ik heb nog steeds binnenshuis en voor de deur geen 3G/2G ontvangst. (en ik woon niet ergens buiten de ring maar gewoon midden in Amsterdam).

Nathan, 27 mei 2010 9:17 am

Grappig, hun eigen succes en monopolie met de iPhone wordt hun eigen dood (voor hun netwerk althans). Daarom heb ik dus geen T-Mobile.

patrick, 27 mei 2010 9:32 am

Het is in iedergeval prettig voor diegene die willen overstappen dat t-mobile erkent dat ze niet kunnen leveren wat ze verkopen.

Tudududud, 27 mei 2010 9:38 am

Hmm, moet zeggen dat ik hier eigenlijk niets van heb gemerkt. En zit toch vaak rond Amsterdam.

Het enige wat ik wel af en toe merk is dat 3G zo bagger traag is dat gprs sneller is.

Sander, 27 mei 2010 9:58 am

1,5 jaar geleden was het al waardeloos met data in Rotterdam. In een kantoor in hartje Rotterdam (coolsingel), last van regelmatig wegvallende dataverbinding, of terugswitchen naar GPRS.

T-mobile klantenservice ontkende uiteraard ieder probleem en gaf aan dat het aan de laptop lag (3 mensen met 3 verschillende laptops op een rij waarbij de verbinding tegelijk wegvalt). Voor mij geen T-mobile meer, zakelijk gezien kun je helaas niet op ze vertrouwen.

Sebastiaan, 27 mei 2010 10:21 am

Ik moest bij die naam gelijk hier aan denken :D
http://somuchpun.com/2010/05/07/funny-pun-photos-pity-da-fool-that-doesn039t-have-coverage/

 • Pingback: Kuren T-Mobile-netwerk veroorzaakt door iPhone - iCreate Magazine

 • Stefan, 27 mei 2010 12:00 pm

  T-Mobile heeft ook een tijd een actie met de NS gehad waarbij je na 3 treinreizen gratis een prepaid datastick van T-Mobile kreeg. Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden alhoewel ik dat ding al helemaal niet meer gebruik (dus ook niet meer bijstort) en dat de meesten dat wel al niet meer zullen doen.

  Mijn iPhone heb ik inmiddels continue op GPRS staan. Dat is gemiddeld toch sneller dan 3G.

  Als mensen mij naar mijn ervaringen met de iPhone vragen zeg ik altijd dat het een perfect apparaat is maar met 1 heel groot nadeel: T-Mobile!

  Sander Backus, 27 mei 2010 8:58 pm

  Nu al paar weken ellende met T-mobile. iPhone geeft wel aan 3G connectie te hebben, maar komt niets doorheen. In centrum Den Haag constant problemen en gister (updates afgerond?????) in Amsterdam ook nog flink veel problemen.

  martijn, 30 mei 2010 8:49 pm

  en ik maar een hele tijd al denken dat het aan mijn telefoon lag. dus die maar verkocht en een nieuwe gekocht. blijkt het al een hele tijd aan de gekloot van tmobile te liggen. inmiddels heb ik maar een vodafone abo erbij afgesloten. En wow wat kan ik snel internetten en wat heb ik veel ontvangst en bij het bellen valt er helemaal geen gesprek meer weg.
  ik ben ook eigenlijk van plan mijn abonnement op te zeggen bij tmobile. maar zullen ze niet accepteren of je zal alles in een keer moeten betalen.
  voor mij ieder geval nooit tmobile meer!!!

  Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.