Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Stroomstoring in het We Dare datacentrum

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 maart 2008 08:05 uur

Stroomstoring in het Databarn datacentrumIn de nacht van zaterdag op zondag is er een stroomstoring opgetreden in het We Dare datacentrum in Rotterdam. Enkel het deel van het datacentrum op de 7e etage werd getroffen.

Rond 2:30 uur viel de stroom uit in het datacentrum, in eerste instantie werd aangenomen dat het een netwerkstoring betrof, maar na enig onderzoek bleek het om een stroomstoring te gaan. De stroomstoring werd veroorzaakt doordat van de netspanning één van de drie fasen de zekering eruit was geklapt. De UPS-systemen functioneerden zoals het hoorde, echter de generatoren sloegen niet aan, omdat er maar één fase van de netspanning uit lag. Na enige tijd waren de UPS-systemen ook uitgeput en viel de stroom op de datavloer uit.

De reden dat de zekering eruit klapte was simpelweg dat deze te zwaar belast werd. Het verzwaren van de zekeringen stond al op de planning in verband met uitbreiding van het datacentrum. Bijna de volledige stroom infrastructuur was al verzwaard, alleen de bewuste zekeringen moesten nog worden vervangen.

Volgens de planning zou dat binnen een week gebeuren. Helaas werd er te vroeg, te veel vermogen gebruikt en klapte de zekering van één fase eruit. Daarnaast zijn de generatoren nu ook direct zodanig ingesteld dat deze ook opstarten als er maar één fase uit ligt.

Jordy Dost, directeur van We Dare stelt het volgende over de overbelasting:

Wij zijn redelijk flexibel naar klanten toe als het gaat om bij plaatsen van apparatuur en het gebruik van stroom. Als een klant meer stroom nog heeft om enkele servers bij te kunnen plaatsen, dan zijn we snel geneigd om die klant niet in de kou te laten staan. Terwijl er in grotere datacentra veelal harde limieten worden gehanteerd en je er geen Ampère bij zou kunnen krijgen.

Door onze flexibiliteit was het mogelijk dat er overbelasting ontstond. Ik denk dat we daarom wat strenger moeten worden, om zo de continuïteit beter te kunnen waarborgen. Dat geldt denk ik ook voor veel van onze concullega’s.

ISPam.nl Job board

Paul, 19 maart 2008 8:25 am

Tja, het is zeker niet slecht om zo af en toe eens naar de `grote` concurrenten te kijken. Misschien weer iets geleerd, vaak zijn dit soort regels natuurlijk niet voor niets!

Bij mij komt altijd weer de vraag op... hebben ze dit niet zien aankomen? Het lijk me toch sterk dat je in een paar weken van een zeer ruime over capaciteit naar opeens een zeer geringe over capaciteit gaat!

Ronald, 19 maart 2008 8:46 am

Ik denk nu even erg terug naar de GrafiX tijd bij We Dare

Frank, 19 maart 2008 9:13 am

De stroomstoring was er al eerder dan 3:15 , om 2:30 was bij ons alles al onbereikbaar.
[b]Edit Arnout:[/b] Aangepast. Thx :)

Luke // Telahosting, 19 maart 2008 9:38 am

[mierenneuk] 2:36 was volgens mij de exacte tijd [/mierenneuk]
Op zich is het wel vrij snel opgelost door ze, maar toch wel weer jammer. Wat hierboven ook al wordt gezegd: die plaatsingslimieten zijn er inderdaad niet voor niets. Goed, nu het al doorgevoerd is ga ik er vanuit dat het niet meer voorkomt.

Lennard, 19 maart 2008 4:53 pm

Kunnen we ondertussen niet een (navigatie)blokje hier aan de zijkant maken met "Stroomstoringen". Met het huidige tempo van stroom gevallen kom je al snel op 50% van de items die je (minmaal) dagelijks wil plaatsen.

Nick, 19 maart 2008 5:09 pm

"Dat geldt denk ik ook voor veel van onze concullega’s." Waarom het probleem verleggen naar concullega's? Zorg eerst dat zelf alles op de rit hebt voordat zulke uitspraken uberhaupt gemaakt worden.

Marco, 20 maart 2008 8:23 am

Ik snap het niet, met een zekering beveilig je de kabel die er achter zit, als je de zekering moet verzwaren, kan die kabel dat meestal niet aan. Zeker niet met de stappen waarmee het gaat bij grote mespatronen.
En daarnaast, zou een netwachter geen overbodige luxe zijn. Deze kan dan ook zien of er 1 fase wegvalt.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...