Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgacom schaft datalimieten af

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 31 mei 2010 08:02 uur

Opmerkelijk nieuws uit Belgie: Belgacom – beheerder van het vaste telefoonnet – schaft de datalimieten op haar DSL verbindingen af. Tegen een meerprijs geldt geen datalimiet meer. Ook kunnen Belgacom klanten gratis gebruik maken van het 3G-netwerk.

Dat blijkt uit een persbericht van de provider. Hoewel we in Nederland geen datalimieten kennen op het vaste net was dit in Belgie eerder regel dan uitzondering. Nieuwkomers op de DSL-markt maakten van het datalimiet dan ook een USP, waardoor zij veel klandizie trokken van vooral de veeleisende consument.

Consumenten betalen wel een meerprijs van 10 euro per maand voor een abonnement zonder datalimiet. De goedkoopste aansluiting zonder datalimiet heeft een snelheid van 3 Mbit/s down en komt op 28,90 per maand. Het snelste abonnement telt een downloadsnelheid van 20 Mbit/s en een uploadsnelheid van 2 Mbit/s en komt op 56 euro. Dit laatste abonnement had al geen datalimiet.

Gratis mobiel Internet
Belgacom klanten krijgen daarnaast in het weekend en op feestdagen gratis toegang tot het mobiele 3G netwerk van de telecomprovider via het 3G netwerk van Proximus. Zij moeten wel zelf voor een USB-modem zorgen en een simkaart (gratis) laten activeren. De nieuwe voorwaarden gaan op 1 juni in.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.