Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IPv6 Forum lanceert IPv6 SIP Ready logo

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 juni 2010 08:02 uur

Toepassingen die gebruik maken van het Session Initiation Protocol (SIP) en IPv6 ondersteunen, kunnen vanaf nu het IPv6 SIP Ready aanvragen. Het logo is bedoelt om interoperabiliteit tussen verschillende IPv6 SIP toepassingen te garanderen. SIP maakt het mogelijk om communicatie op gang te brengen en waardoor veel gebruik voor VoIP en instant messaging toepassingen.

Om voor het IPv6 SIP Ready logo in aanmerking te komen moet de applicatie of apparaat eerst al het generieke IPv6 Ready (fase 2) logo hebben gekregen, waarmee al vaststaat dat het goed zit met de IPv6 connectiviteit zelf. Tijdens de IPv6 SIP Ready certificering wordt er gekeken of dat in de toepassing de combinatie van IPv6 en SIP goed geïmplementeerd is en interoperabiliteit met andere toepassingen is gegarandeerd.

Toepassingen zijn in verschillende categorieën opgedeeld die aan eigen specificaties moeten voldoen en voor bepaalde testen moeten slagen. Deze categorieën zijn user agent (gateway en applicatie server), end point (IP-telefoon), back-to-back user agent (session border controller en private exchanges), register (login server) en proxy (proxy server). De toepassingen tussen haakjes zijn enkel voorbeelden van mogelijke toepassingen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.