Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Google start onderzoek naar Street View-schandaal

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 9 juni 2010 08:03 uur

Google heeft een Amerikaans specialistisch beveiligingsbedrijf ingehuurd om uit te zoeken hoe er jarenlang informatie over onbeveiligde netwerken kon worden verzameld tijdens het maken van beelden voor Google Street View.

Half mei werd onthuld dat Google in veel landen onbeschermde wifi-netwerken heeft afgeluisterd. Nu heeft Google het beveiligingsbedrijf Stroz Friedberg ingehuurd om uit te zoeken wat er is gebeurd. Het internetbedrijf verwacht dat rond het weekeinde de eerste conclusies van het onderzoek bekend zullen zijn. Stroz Friedberg is een bedrijf dat onder andere is gespecialiseerd in forensisch onderzoek op computers.

Google heeft toegegeven dat er sinds 2007 met auto’s die beelden data verzamelden voor de dienst Street View, per ongeluk ook data is verzameld over onbeveiligde wifi-netwerken. Volgens het bedrijf kon het gebeuren doordat er een experimenteel programma werd gebruikt dat  signalen bleek op te pikken.

In diverse landen, waaronder België, Frankrijk, Spanje, Ierland en Duitsland, is flinke ophef ontstaan over het heimelijk verzamelen van SSID-gegevens van wifi-netwerken en mac-adressen door Google. Diverse overheden willen weten welke informatie Google precies heeft verzameld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.