Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uptime Institute komt met aanvulling op Tier-standaard

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 juni 2010 08:01 uur

Het Uptime Institute lanceert op 1 juli een nieuwe standaard voor datacenters, genaamd ‘Tier Standard: Operational Sustainability’. Dit is geen vervanging maar een aanvulling op de bestaande Tier-standaard. De aanvulling zit hem er in dat de klassieke Tier-standaard enkel kijkt naar het gebouw en de infrastructuur en nu wordt er ook gekeken naar andere factoren die een hoge uptime garanderen.

Bij de Operational Sustainability-standaard wordt er naar de drie onderdelen van een datacenters performance: management & operations, gebouweigenschappen en de locatie. Julian Kudritzki, vicepresident van het Uptime Institute: “De hoogste mate van redundantie kan worden verslagen door menselijke fouten, de toestand van het gebouw en lokale of regionale rampen. De belangrijkste oorzaak van storingen zijn menselijke fouten, die de oorzaak zijn van 70 procent van de bij ons bekende storingen”.

De Operational Sustainability-standaard is een aanvulling op bestaande Tier-standaard. De bekende Tier I t/m IV classificatie zullen daarom niet verdwijnen, maar aangevuld worden met de vier niveaus: ‘gold’, ‘silver”, ‘bronze’ en ‘not rated’. De classificatie van een datacenter is dan bijvoorbeeld ‘Tier II silver’.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.