Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Deutsche Telekom bouwt grootste Duitse datacenter

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 juni 2010 08:05 uur

Het netwerkbedrijf T-Systems, dochter van Deutsche Telekom, gaat het grootste datacenter in Duitsland bouwen.  Het centrum, dat vooral bedoeld is voor clouddiensten, moet in 2015 helemaal klaar zijn.

Deutsche Telekom heeft de omgeving van de stad Magdeburg gekozen als locatie voor een nieuw datacenter voor T-Systems. Daar staat ook al het huidige datacenter. Het nieuwe rekencentrum wordt in etappes gebouwd.

Het eerste deel, circa 9.000 vierkante meer, zal in 2012 klaar zijn. In 2015 moet het hele gebouw met in totaal 24.000 vierkante meter aan vloeroppervlak afgerond zijn. Het centrum moet aan zeventig mensen werk bieden, aldus Deutsche Telekom.

Hoeveel de bouw van het datacenter kost, is niet exact bekendgemaakt. Volgens het telecombedrijf gaat het om een bedrag van ‘double-digit miljoenen’ euro’s. Het Duitse blad Chip weet verder te melden de units op Tier 3-plus-niveau worden gebouwd en dat het nieuwe datacenter een Power Usage Efficiency (PUE) waarde zal hebben van 1,3.

De minister van Economische Zaken van de deelstaat Sachsen-Anhalt ziet de komst van het datacenter als een stimulans voor de lokale it-sector. “Natuurlijk zijn we ook blij dat er op die manier weer banen worden gecreëerd.”

“We zijn voortdurend onze cloud computing-capaciteiten aan het uitbreiden”, laat Deutsche Telekom-directeur René Obermann in een reactie weten. “Duitsland biedt bovendien locatievoordelen voor onze binnen- en buitenlandse klanten. Zo kent Duitsland zeer strikt omschreven wetten en regels omtrent data- en privacybescherming.”

Tudududud, 18 juni 2010 9:50 am

9000 vierkante meer??? Kan Luna nog wat van leren :P.

Verder zal het DTAG kennede wel een uplinkje krijgen van een Gbit. En als je als klant meer wilt zal je flink mogen dokken;).

Sjoerd van Groning, 18 juni 2010 11:29 am

Zover ik weet is een datacenter van Equinix in Frankfurt (FR2) groter. Daar hebben ze nu 11.000m2 ingericht van een bruto gebouw van 35.000m2. En dat is gewoon carrier neutraal datacenter. Lijkt me voor klanten veel beter dan bij een carrier in een datacenter te zitten waar concurrente van diensten als bandbreedte/exchanges beperkt is.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.