Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

100 Gbit ethernet definitief vastgesteld

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 juni 2010 08:01 uur

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is de IEEE 802.3ba standaard voor 40 en 100 Gbit ethernet definitief vastgesteld. In de tussentijd hebben verschillende hardware leveranciers al 100 Gbit apparatuur op de markt gebracht en gezien de definitieve standaard nauwelijks afwijkt van de eerdere concepten zal dat dan ook geen problemen geven. Ondertussen heeft SURFnet heeft met succes als eerste in EMEA een 100 Gigabit Ethernet verbinding gerealiseerd op haar Juniper Networks T Series Core Routers in Amsterdam.

Vorig jaar demonstreerde SURFnet op het bestaande SURFnet netwerk succesvol twee 40 Gbps optische verbindingen en één 100 Gbps optische verbinding tussen Amsterdam en Hamburg en werd een 40 Gbit/s optische verbinding tussen SURFnet   en CERN in Geneve in productie gebracht. Nu is het SURFnet gelukt om als eerste binnen Europa, het Midden Oosten en Azië succesvol een 100 Gigabit Ethernet gerouteerde verbinding tussen twee Juniper Networks T Series Core Routers te realiseren.

“Wereldwijd blijft het internetgebruik groeien, met name door de toename van  videoapplicaties, waardoor ook de vraag naar bandbreedte blijft stijgen”, zegt Wim van Campen, Area Vice President EMEA North bij Juniper Networks. “Door nauw samen te werken met innovatieve service providers zoals SURFnet, hebben we laten zien hoe het rendement van netwerken voor de lange termijn gegarandeerd kan worden en tegelijkertijd de dienstverlening geboden kan worden die vandaag nodig is.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.