Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EV-SSL certificaten zakken in prijs

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 5 juli 2010 08:03 uur

Het EV-SSL certificaat, dat de adresbalk van de browser groen kleurt, zakt in prijs. Waar deze certificaten eerder nog rond de 400 euro per jaar kosten, zijn ze nu verkrijgbaar voor circa 150 euro per stuk. Door de groene adresbalk stralen websites met een EV-certificaat meer vertrouwen uit.

Bij leverancier Xolphin zijn de certificaten leverbaar vanaf 139 euro (eindgebruikersprijs) per jaar. OpenProvider biedt de EV-certificaten aan vanaf 149 euro. Leverancier Networking4All biedt tijdelijk de EV-certificaten aan voor 99 euro (eindgebruikersprijs). Maar waarom de behoorlijke prijsverlagingen? Arno Vis van OpenProvider laat weten dat er een goede aanbieding van leverancier Geotrust ontvangen is. “EV breekt nog niet echt door, maar is vooral voor webwinkels niet alleen de beste validatie en security, maar is ook commercieel aantrekkelijker. Onderzoek wijst uit dat sites met EV-certificaten tot wel 20 procent meer omzet behalen als ze gelijktijdig het item veiligheid prominent onder de aandacht brengen van hun bezoekers.”

Maarten Bremer van Xolphin wijst op een website waaruit blijkt dat GoDaddy een behoorlijk marktaandeel aan het winnen is en andere leveranciers nu met (tijdelijke) acties komen. Deze stijging is de CA’s ook opgevallen. GeoTrust is daarom een actie gestart tot minimaal eind augustus waarbij de prijzen dramatisch verlaagd zijn. “Wij hebben in overleg met Comodo hierop de prijzen van de Comodo EV-certficaten op onze website ook omlaag gebracht. Het is vooral bedoeld om de EV-certificaten ook bekend in de markt te krijgen, de gedachte hier achter is dat als men eenmaal een EV-certificaat heeft hij deze de jaren er op wel zal verlengen al dan niet tegen een weer wat hogere prijs.”

Betaalbare prijzen voor EV-certificaten zijn natuurlijk voor iedereen zeer welkom, alleen moeten CA’s er wel op letten dat het niet ten koste gaat van de kwaliteit. De validatie richtlijnen welke door het CAB forum worden opgesteld zijn gelukkig duidelijk, uitgebreid en streng, maar ongeacht tegen welke prijs de certificaten worden aangeboden moeten deze richtlijnen wel goed worden nageleefd.

Steeds meer webwinkels, maar ook providers gebruiken een EV-SSL certificaat om meer vertrouwen te wekken richting hun klanten door bijvoorbeeld het klantpaneel en bestelproces te beveiligen. In 2008 presenteerde Networking4All tijdens de SIDN-relatiedag onderzoeksresultaten naar het gebruik van SSL bij providers. Dit jaar heeft een nieuw onderzoek plaatsgevonden onder providers.

Dorgers, 5 juli 2010 8:39 am

Zo leuke aanbieding bij Networking4all € 49,- als reseller ! en ook nog kans op een Ipad

Sebastiaan Stok, 5 juli 2010 10:03 am

De Nederlandse Geotrust word beheerd door Networking4all :)
www.Geotrust.nl

"- Networking4all B.V. is a strategic GeoTrust partner, click here for more information about the GeoTrust corporation - "

Maarten Bremer, 5 juli 2010 1:36 pm

@Dorgers:

De aanbieding voor 49 euro bij Networking4All is alleen als je reseller wordt. Indien je bij Xolphin reseller wordt en minimaal 10 certificaten nodig hebt per jaar, krijg je het EV certificaat voor je eigen website zelfs helemaal gratis.

https://www.sslcertificaten.nl/Reseller

(Indien je al reseller bij ons bent is een gratis EV voor je eigen website uiteraard ook geen probleem. Neem dan even contact met ons op.)

Met de huidige prijzen is er voor webshops en andere publieke websites in ieder geval geen excuus meer om geen EV te gaan gebruiken. Ik hoop dat deze aanbiedingen het gewenste resultaat hebben en alle serieuze websites in Nederland straks EV gebruiken.

Dorgers, 5 juli 2010 2:07 pm

@ Maarten Bremer

Bedankt voor je aanbieding maar ik heb het niet zo op Comodo certificaten.

Maarten Bremer, 5 juli 2010 2:10 pm

@Dorgers:

We hebben certificaten van zowel Comodo, Verisign, GeoTrust en Thawte. Als je de voorkeur geeft aan een ander certificaat stuur dan even een mailtje naar [email protected]. Dan maken we een andere aanbieding voor je.

Sebastiaan Stok, 5 juli 2010 4:53 pm

@Maarten: Kunnen jullie ook GlobalSign SAN EV certificaten leveren? Ik wil namelijk voor verschillende hostnamen EV regelen maar apart zou teveel gaan kosten.

Maarten Bremer, 5 juli 2010 5:06 pm

@Sebastiaan: GlobalSign hebben we (nog) niet. Van zowel GeoTrust als Comodo kunnen we wel beide de SAN EV van leveren.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.