Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XS4ALL levert 100Mbps gestapelde DSL-verbindingen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 juli 2010 08:06 uur

XS4ALL levert nu gestapelde zakelijke internetverbinding tot 100 Mbps downstream over ADSL en 30 Mbps down- en upstream over SDSL. De nieuwe dienst is ontwikkeld om in te springen op de groeiende vraag naar hogere up- en downloadsnelheden in de zakelijke markt.

De snelle internetverbinding bestaat uit verschillende gestapelde DSL-verbindingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zowel het Business DSL- en SDSL- en het ADSL-netwerk die fysiek onafhankelijk van elkaar zijn en dus redundant zijn, stelt Niels Huijbregts van XS4ALL. De dienst werkt met verschillende koperlijnen, die in de router worden samengevormd tot een verbinding. Feitelijk worden dus meerdere DSL-verbindingen op een adres aangelegd.

Het is mogelijk om maximaal 15 DSL-verbindingen te stapelen, waardoor het volgens Huijbregts zelfs mogelijk is om verbindingen met een downstream capaciteit van 300Mbps te halen is door het stapelen van 15 ADSL-Basic verbindingen. Al is er in de markt is vooral behoefte aan gestapelde SDSL-verbindingen.

De dienst wordt door XSA4ALL geleverd in samenwerking met Netco. XS4ALL levert de lijnen, Netco biedt support op locatie. XS4ALL is echter het enige aanspreekpunt voor klanten, dus er is geen ingewikkelde verdeling van verantwoordelijkheden waar klanten last van zouden kunnen hebben, aldus Huijbregts.

Uit de prijs blijkt duidelijk dat XS4ALL zich vooral op de zakelijke markt richt. De aansluitkosten en installatie zijn eenmalig zo’n 900 euro. De maandelijkse kosten vanaf ongeveer 300 euro, afhankelijk van de gewenste snelheid en SLA. Bij de zakelijke SLA is modem vervanging op locatie binnen 4 uur inbegrepen.

vincent, 15 juli 2010 12:35 pm

Feitenlijk doen ze dus een soort trunking van lijnen, of wordt die 100M alleen in theorie gehaald en heb je feitenlijk slechts een x aantal lijnen die naast elkaar werken, elk met zijn eigen maximum wat dan ook het maximum voor de eindgebruiker is?

Mark, 15 juli 2010 4:23 pm

Gezien de genoemde prijzen vragen ik me af wat de meerwaarde is tov glas.

Randy ten Have, 16 juli 2010 12:19 am

@Vindent: De traagste verbinding is de beperkende factor. Bij meerdere gebruikers of loadbalancing van poorten ga je voordeel merken.

@Mark: redundacy door meerdere leveranciers? Daarnaast heb je m'n e-mail adres wel, graag ontvang ik een offerte voor 100/100 1:10 glas van je voor 300,- per maand.

Jeroen, 16 juli 2010 7:04 am

"De dienst wordt door XSA4ALL geleverd in samenwerking met Netco. XS4ALL levert de lijnen, Netco biedt support op locatie. XS4ALL is echter het enige aanspreekpunt voor klanten, dus er is geen ingewikkelde verdeling van verantwoordelijkheden waar klanten last van zouden kunnen hebben, aldus Huijbregts."

Net zoals met XS4all only nu zeker? XS4all helpdesk: "Ja sorry meneer, wij hebben het doorgezet naar KPN en wat er daarna mee gebeurt kunnen wij niet zien"
Nee dank je, dan heb ik liever een rechtstreeks contract met KPN, want volgens mij heb je nu 3 partijen de elkaar de schuld geven: KPN levert de koper/adsl-lijnen, Netco sluit het aan en XS4all regelt de verbinding en facturatie.

Mark, 16 juli 2010 9:01 am

@Randy: bij de juiste locaties kan het voor minder dan 80 euro/maand indien je niet op de overboeking let (zie ik zo niet staan). Zie ook http://www.tweak.nl/consument/fiber/abonnementen.html

Daarnaast vraag ik mij wel af of die 100/100 1:10 is wat ze echt leveren of dat dat het theoretisch maximum is (zoals normaal gesproken bij aDSL). Indien dat werkelijk geleverd wordt zou het interessant kunnen zijn voor partijen die geen glas kunnen krijgen tegen een redelijk tarief op hun locatie.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.