Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XS4ALL levert 100Mbps gestapelde DSL-verbindingen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 juli 2010 08:06 uur

XS4ALL levert nu gestapelde zakelijke internetverbinding tot 100 Mbps downstream over ADSL en 30 Mbps down- en upstream over SDSL. De nieuwe dienst is ontwikkeld om in te springen op de groeiende vraag naar hogere up- en downloadsnelheden in de zakelijke markt.

De snelle internetverbinding bestaat uit verschillende gestapelde DSL-verbindingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zowel het Business DSL- en SDSL- en het ADSL-netwerk die fysiek onafhankelijk van elkaar zijn en dus redundant zijn, stelt Niels Huijbregts van XS4ALL. De dienst werkt met verschillende koperlijnen, die in de router worden samengevormd tot een verbinding. Feitelijk worden dus meerdere DSL-verbindingen op een adres aangelegd.

Het is mogelijk om maximaal 15 DSL-verbindingen te stapelen, waardoor het volgens Huijbregts zelfs mogelijk is om verbindingen met een downstream capaciteit van 300Mbps te halen is door het stapelen van 15 ADSL-Basic verbindingen. Al is er in de markt is vooral behoefte aan gestapelde SDSL-verbindingen.

De dienst wordt door XSA4ALL geleverd in samenwerking met Netco. XS4ALL levert de lijnen, Netco biedt support op locatie. XS4ALL is echter het enige aanspreekpunt voor klanten, dus er is geen ingewikkelde verdeling van verantwoordelijkheden waar klanten last van zouden kunnen hebben, aldus Huijbregts.

Uit de prijs blijkt duidelijk dat XS4ALL zich vooral op de zakelijke markt richt. De aansluitkosten en installatie zijn eenmalig zo’n 900 euro. De maandelijkse kosten vanaf ongeveer 300 euro, afhankelijk van de gewenste snelheid en SLA. Bij de zakelijke SLA is modem vervanging op locatie binnen 4 uur inbegrepen.

ISPam.nl Job board

vincent, 15 juli 2010 12:35 pm

Feitenlijk doen ze dus een soort trunking van lijnen, of wordt die 100M alleen in theorie gehaald en heb je feitenlijk slechts een x aantal lijnen die naast elkaar werken, elk met zijn eigen maximum wat dan ook het maximum voor de eindgebruiker is?

Mark, 15 juli 2010 4:23 pm

Gezien de genoemde prijzen vragen ik me af wat de meerwaarde is tov glas.

Randy ten Have, 16 juli 2010 12:19 am

@Vindent: De traagste verbinding is de beperkende factor. Bij meerdere gebruikers of loadbalancing van poorten ga je voordeel merken.

@Mark: redundacy door meerdere leveranciers? Daarnaast heb je m'n e-mail adres wel, graag ontvang ik een offerte voor 100/100 1:10 glas van je voor 300,- per maand.

Jeroen, 16 juli 2010 7:04 am

"De dienst wordt door XSA4ALL geleverd in samenwerking met Netco. XS4ALL levert de lijnen, Netco biedt support op locatie. XS4ALL is echter het enige aanspreekpunt voor klanten, dus er is geen ingewikkelde verdeling van verantwoordelijkheden waar klanten last van zouden kunnen hebben, aldus Huijbregts."

Net zoals met XS4all only nu zeker? XS4all helpdesk: "Ja sorry meneer, wij hebben het doorgezet naar KPN en wat er daarna mee gebeurt kunnen wij niet zien"
Nee dank je, dan heb ik liever een rechtstreeks contract met KPN, want volgens mij heb je nu 3 partijen de elkaar de schuld geven: KPN levert de koper/adsl-lijnen, Netco sluit het aan en XS4all regelt de verbinding en facturatie.

Mark, 16 juli 2010 9:01 am

@Randy: bij de juiste locaties kan het voor minder dan 80 euro/maand indien je niet op de overboeking let (zie ik zo niet staan). Zie ook http://www.tweak.nl/consument/fiber/abonnementen.html

Daarnaast vraag ik mij wel af of die 100/100 1:10 is wat ze echt leveren of dat dat het theoretisch maximum is (zoals normaal gesproken bij aDSL). Indien dat werkelijk geleverd wordt zou het interessant kunnen zijn voor partijen die geen glas kunnen krijgen tegen een redelijk tarief op hun locatie.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...