Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

20% accessklanten BIT stapt over op IPv6

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 19 juli 2010 08:03 uur

Ongeveer 20% van de access-klanten van BIT zal overstappen naar IPv6. Dit maakte directeur Alex Bik bekend. Klanten werden gemotiveerd door een gratis IPv6-router die de provider ter beschikking stelde. Om dit te financieren gebruikte de provider het prijzengeld dat het met de IPv6 Awards won.

Vorig jaar is BIT voor zijn inzet op het gebied van IPv6 beloond met de IPv6 award in de categorie Internet Service Provider. De IPv6 Awards worden georganiseerd door de Nederlandse IPv6 Taskforce om extra aandacht te vragen voor de noodzakelijke overstap van IPv4 naar IPv6. BIT won 15.000 euro met deze award en beloofde destijds het geld in te zetten om het gebruik van IPv6 te stimuleren.

Alex Bik, technisch directeur bij BIT: “BIT is al in 2001 begonnen met de implementatie van IPv6 in zijn eigen netwerk en diensten. De laatste jaren doen we steeds meer om klanten en collega’s over de streep te trekken om ermee aan de gang te gaan.”

De provider heeft lang gedacht over hoe het prijzengeld besteed zou kunnen worden. “Uiteindelijk hebben we samen met Cisco de router-omruilactie rond kunnen krijgen. Ik denk dat we daarmee een goede manier hebben gevonden om onze klanten daadwerkelijk met IPv6 aan de slag te krijgen”, aldus Bik.

Sebastiaan Stok, 19 juli 2010 10:34 am

Dat noem ik nog is eens innoveren :)

De (volledige) IPv6 implementatie heeft bij ons wat vertraging opgelopen, maar waarschijnlijk volgende maand gaat het dan eindelijk gebeuren!

M Veldhuizen, 19 juli 2010 4:35 pm

Kijk, petje af! jammer dat het niet kon met een simpele software upgrade maar +puntje voor bit! IPv6 award komt echt ten goede nu!

Alex Bik, 20 juli 2010 1:41 pm

In een paar gevallen kon het met een software upgrade, in een aantal gevallen moest er behalve software ook memory geupgrade worden. Maar in veel gevallen gaat het om SOHO routers die niet te upgraden zijn.

Overigens is het percentage deelnemende klanten opgelopen tot iets meer dan 30%.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.