Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Zweden krijgt eerste piraten isp

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 21 juli 2010 08:01 uur

Zweden begint langzaam maar zeker uit te groeien tot de bakermat van nieuwe piraterij-initiatieven. Het nieuwste initiatief dat afkomstig is uit Zweden is een speciale isp voor piraten. De nieuwe isp met de toepasselijke naam Pirate ISP is mede-opgericht door de Zweedse Piraten Partij. Het doel is om anonieme breedband internetverbindingen te leveren en tegelijkertijd de partij van geld voorzien, meldt TorrentFreak.

Dit is niet het eerste opmerkelijke initiatief van de Zweedse Piraten Partij. Eerder besloot men al een deel van de hosting van The Pirate Bay voor haar rekening te nemen en niet veel later kwam men met het plan om de website vanuit het Zweedse parlement te gaan hosten, om The Pirate Bay parlementaire onschendbaarheid te laten genieten.

Operationeel zal Pirate ISP worden gerund door ViaEuropa, het bedrijf achter het anonieme filesharing VPN iPredator. De piraten isp heeft hetzelfde doel als de iPredator dienst, maximale anonimiteit voor haar abonnees. Het bedrijf zegt niet te zullen toestaan dat de Zweedse overheid haar dienstverlening of gebruikers monitort. Zelf zal het bedrijf ook totaal geen logs bijhouden van de activiteiten van haar gebruikers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.