Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

BSkyB verkoopt Easynet aan investeerder

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 23 juli 2010 08:04 uur

Na dagen van speculatie is het hoge woord eruit bij BSkyB. Het dochterbedrijf Easynet Global Services wordt verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Lloyds Development Capital (LDC).

Voor de overname betaalt LDC 100 miljoen pond (circa 120 miljoen euro). Dat is slechts de helft van wat BSkyB zelf in 2005 voor Easynet heeft betaald. Maar daarvoor behoudt BSkyB wel een deel van het Britse netwerk van Easynet. Over het gezamenlijk gebruik van het glasvezelnetwerk in Engeland sluiten Easynet en Sky nog een lange termijnovereenkomst. Bovendien zal BSkyB klant blijven bij Easynet.

Easynet-directeur David Rowe is erg in zijn nopjes met de verkoop. “Dit is een fantastische kans voor Easynet, voor zijn klanten en voor de medewerkers. Het voorziet ons van meer kapitaal om het bedrijf door te ontwikkelen en de zakelijke relatie met Sky te behouden”, reageert Rowe in een officiële verklaring.

“Sinds we onder de vleugels van Sky vielen, is de omzet met 40 procent gestegen en zijn we ook winstgevend geworden.” Rowe blijft ook in de nieuwe situatie aan het roer bij Easynet. LDC heeft het volste vertrouwen in hem, zo staat er in de verklaring.

Volgens Easynet zal de overname geen gevolgen hebben voor de medewerkers. Volgens Britse media ligt de verkoop door Sky wel voor de hand omdat Sky geen zin heeft om met Easynet te concurreren op het gebied van netwerken.

De overname moet overigens nog wel door de mededingingsautoriteiten en de Ondernemingsraad van Easynet worden goedgekeurd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.