Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Podcast 6: Het verhaal van de ISPGids.com Gedragscode(.com)

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 31 juli 2006 10:27 uur

In deze zesde ISPam.nl Podcast met Arnout Veenman het verhaal van de ISPGids.com Gedragscode(.com).

ISPam.nl Podcast 6: Het verhaal van de ISPGids.com Gedragscode(.com)

Voor de liefhebbers hieronder het transcript:

In deze zesde ISPam.nl Podcast met Arnout Veenman het verhaal van de ISPGids.com Gedragscode(.com).

Tegen verwachting van vriend en vijand in ben ik uit het niks ineens met een gedragscode voor ISP’s gekomen. Bij de meeste partijen is dit in goede aarde gevallen en bij sommige wat minder.

Het idee voor de gedragscode heb ik op 11 mei dit jaar al openbaar gemaakt, echter gezien ik kort daar na te horen kreeg dat HostMerk er ook aan werkte en zeer recent zou lanceren heb ik er destijds vanaf gezien.

Afgelopen week kwam Mario van Alfanet met een eigen voorstel voor een ISP gedragscode en gezien ik de informatie over Hostmerk niet mocht gebruiken, moedigde ik Mario aan om zijn gedragscode in de markt te zetten.

Toen iets later openbaar werd dat HostMerk ook aan een gedragscode werkt, moedigde ik Mario aan om zich bij HostMerk te voegen en de gedragscode samen met hun te ontwikkelen.

Daarna sloeg de vlam echter in de pijp, Ryan van Kalkhoven van HostMerk meldde dat HostEthics, de gedragscode van HostMerk pas op 1 oktober het licht zou zien. Op de vragen waarom het zou lang ging duren, kreeg ik weer zulke belachelijke antwoorden, dat ik mijn oude plan zou voortzetten en in de vorm van een bliksem-actie in 24 uur een gedragscode in de markt zou zetten. Zo het geschiede.

Ik heb ook kritiek gekregen op mijn actie. Een van de argumenten hierbij was dat ik me zelf zou willen bewijzen tegenover wie dan ook. Dat is natuurlijk onzin, ik wil dat de branche professionaliseert en als niemand anders het doet dan doe ik het. Er moest wat gebeuren en dat heb ik gedaan. Net zoals ik krap een jaar geleden de SIDN deelnemerspetitie in 6 uur tijd ontwikkelde en een dag later SIDN directeur Roelof Meijer aan de telefoon had. Welke mij letterlijk complimenteerde met de zeer genuanceerde petitie, waardoor ze er niet omheen konden. Mijn beste acties voer ik in zo’n kort mogelijke tijd uit, zo ook deze, dat is mijn kracht en niet zo zeer dat ik iets dacht te moeten bewijzen.

De ISPGids.com Gedragscode(.com) zoals ik de gedragscode genoemd heb, heeft op het moment van spreken al 16 deelnemers, waarvan er 10 al de ondertekende bescheiden hebben teruggestuurd en welke door mij zijn geakkoordeerd.

Ik ben nu aan het kijken of ik met een actie kan komen om de gedragscode verder onder de aandacht te brengen van zowel ISP’s als consumenten. Al ben ik zeer tevreden met het eerste resultaat, waarbij ik hoop dat nog verschillende ISP’s zich aansluiten en we zo gezamelijk de branche kunnen professionaliseren. Dat is mijn doel en daar zal ik me voor blijven inzetten!

Overigens ben ik ook bezig met een brancheorganisatie voor ISP’s. Het kern bestuurs team van voorzitter, seceretaris en penningmeester is nu rond en binnenkort zal dit bij elkaar komen om de oprichting te bespreken. Hierover later meer.

Tot zover deze 6de ISPam.nl Podcast met Arnout Veenman. Tot de volgende podcast.

ISPam.nl Job board

Hans, 1 augustus 2006 12:26 am

Goed werk ! Doe zo voort !

Jeroen, 1 augustus 2006 1:06 pm

Wij zijn in ieder geval erg blij met deze gedragscode. Eindelijk iets dat wel redelijk is zonder allerlei flauwekul regels als verplicht SIDN lidmaatschap (dat zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de hosting; wij besteden dat geld liever aan verbetering van ons serverpark). Alleen nog even de papieren de deur uit en alweer een gedragscode deelnemer erbij.

alrik, 1 augustus 2006 2:40 pm

Inderdaad erg goed initiatief :)
Hopen dat er nog velen zich aan zullen sluiten en zich aan de code houden.

Wesley, 1 augustus 2006 10:18 pm

De gedragscode van ISPgids.com is zeker een goed initiatief, wij hebben ons dan ook zodra deze gedragscode bekend was aangemeld en waren daarom ook de eerste die geakkoordeerd waren. Laten we hopen dat Arnout de consumenten ook kan overtuigen waardoor de gedragscode ook een waarde krijgt naar de consument.

We zullen het zien...

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?