Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Agenten zeer tevreden met DNS BE

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 11 april 2008 08:01 uur

DNS.BEUit het DNS BE Tevredenheidsonderzoek Agenten dat in februari 2008 is gehouden blijkt dat agenten zeer positief zijn over het .be-registry. DNS BE heeft totaal 400 agenten benaderd, waarvan er 131 een online enquête formulier hebben ingevuld. De agenten hebben DNS BE beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8.4 uit 10!

Naast de hoge gemiddelde score blijkt ook uit het onderzoek dat DNS BE agenten eigenlijk over alles wat DNS BE doet meer dan tevreden zijn. Wat ik zelf uit het onderzoek haal is de aandrang van DNS BE om de agenten te bedienen, uit het onderzoek blijkt ondermeer dat maar 32,8 procent van de agenten een beroep op de juridische ondersteuning doet en veel agenten in plaats daarvan eigen juristen inschakelen, hoe DNS BE op dat resultaat reageert spreekt boekdelen. In haar conclusie over het onderzoek schrijft DNS BE daar over:

Dit onderzoek geeft aan DNS BE de opportuniteit om te focussen op de juridische dienstverlening. Om bijgevolg meer consult te kunnen geven aan potentiële participanten. Op het gebied van communicatie is het nuttig dat DNS BE het jaarlijkse seminarie eens onder het vergrootglas bekijkt.

Ondanks het feit dat het onderzoeksresultaat extreem positief is en de agenten meer dan tevreden zijn, ziet DNS BE nog steeds kansen om haar agenten nog meer service te verlenen. Alleen al vanwege die insteek begrijp ik waarom DNS BE agenten zo tevreden zijn!

De algemene tevredenheid van DNS BE agenten op verschillende punten:

Agenten zeer positief over DNS.BE

Het volledige DNS BE Tevredenheidsonderzoek Agenten is hier te downloaden.

Paul, 11 april 2008 8:21 am

Daar kan de SIDN nog wat van leren!

Jesper, 11 april 2008 9:20 am

Inderdaad. Technisch is DNS.be superieur aan SIDN. Ook administratief is het allemaal prima in orde en de ondersteuning is ook uitstekend.

Allard, 11 april 2008 11:20 am

Moet je eens bellen met DNS.be.
Wat een verademing als je de mensen van de SIDN gewend bent.
Ze zijn enorm vriendelijk bij DNS.be en ook bij technische problemen weten ze waar ze over praten.

Arjan Bijnen, 11 april 2008 9:36 pm

Zullen de agenten van DNS.be nog zo tevreden zijn tegen de tijd dat ze van hetzelfde formaat zijn als dat SIDN nu is? SIDN met 2.860.000 domeinen is naar mijn mening geheel niet te vergelijken met DNS BE met 775.066. Het enige wat deze partijen gemeen hebben is dat ze beide een Nationaal TLD beheren.

Vindt het dan ook onzinnig om SIDN ten opzichte van dit artikel af te vlakken.

Danny Mekic', 11 april 2008 10:58 pm

@Arjan,

Je spreekt over dat DNS BE geheel niet te vergelijken is met de SIDN, behalve dan dat beide organisaties een TLD beheren. Als argument voer je aan dat SIDN (in mijn ogen 'slechts') 3,5x meer domeinnamen in beheer heeft dan onze zuiderburen.

Ik wil graag opmerken dat het verschil tussen 775.000 en 2.860.000 domeinnamen in mijn ogen nihil is. Beide organisaties beheren vele honderdduizenden domeinnamen onder hun beheer. Veel faciliteiten die pas bij een groot aantal domeinnaamregistraties noodzakelijk zijn (denk aan bepaalde technisch gecompliceerde vormen van load-balancing en scaling) zijn bij beide organisaties inmiddels wel aanwezig.

Vandaar ook mijn vraag: tegen welke dingen zal DNS BE aanlopen als ze 3,5x meer domeinnamen in beheer hebben, waar ze nu in het geheel nog niet tegenaan lopen?

MikeN, 11 april 2008 11:41 pm

Bij SIDN ging het ook al kut toen ze nog maar 775.066 namen hadden hoor, dus tja ;-)

Triloxigen, 11 april 2008 11:42 pm

@Arjan
Het aantal domeinnamen maakt geen drol uit als het maar goed in elkaar zit en weet waar je mee bezig bent.
Of het dan 100.000 of 100.000.000 is maakt niet meer uit.

Stein Van Stichel, 12 april 2008 12:48 am

Arjan: en dan heeft DNS.be ooit eens op 3 maanden 500.000 nieuwe domeinnamen probleemloos afgehandeld. Dat is veel meer dan SIDN ooit heeft moeten verwerken.

Stein Van Stichel, 12 april 2008 12:52 am

Op vlak van communicatie kan SIDN ook wel leren van DNS.be. Het email DRS van SIDN is ook ergongebruiksvriendelijk, ik denk dat SIDN soepeler zou werken indien ze de technische kant (XML EPP interface) eens rond krijgen.

RobinJB, 12 april 2008 8:18 am

De XML EPP interface zou zeer zeker welkom zijn, daarnaast is het alles behalve handig dat ze dingen invoeren, en er weer uit halen, denk aan de woonwagen / woonboot vermelding.

Denk dat het altijd erger kan dan de SIDN, handiger is anders.

Arjan Bijnen, 12 april 2008 4:21 pm

@Danny: Ik zal deze discussie graag een keer met je aan willen gaan, echter niet via internet.

@Stein: Ben jij zelf namens 1-eurohost al eens verschenen op een deelnemersbijeenkomst? Vele verwijten SIDN slechte communicatie vanuit SIDN maar ondertussen tonen ze zelf ook geen intresse in ontwikkelingen etc. rondom SIDN. http://www.dbnl.org/tekst/stoe002nede01_01/stoe002nede01_01_1937.htm

Peter, 13 april 2008 10:34 am

@Arjan: Sidn heeft in het verleden vaak genoeg laten zien een bijeenkomst te organiseren, echter wordt er met deze input te weinig of niets gedaan. Kan me voorstellen dat voor velen de tijd ook nuttigeren ingediend kan worden.

Stein Van Stichel, 14 april 2008 10:56 am

@Arjan: Ik kon niet aanwezig zijn. Overigens slaat slechte communicatie op telefonische en contacten per email met SIDN. Daarnaast is het niet onze taak om een EPP systeem op te dringen aan SIDN, SIDN zelf zou moeten beseffen dat hun systeem hopeloos achterloopt.

Teus Malestein, 1 mei 2008 10:04 pm

Is er inderdaad beperkte ruimte in Mokum ?
Bij mij voor het huis liggen zeker 6 fibers.
Zin om en deel naar Barneveld te verhuizen ?
Welkom !
Groet,
Teus

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.