Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verslag ISP Kartcompetitie 2008

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 16 april 2008 08:10 uur

Verslag ISP Kartcompetitie 2008Afgelopen zaterdag was het weer zover en werd het jaarlijks terugkerende evenement de ISP Kartcompetitie 2008 voor de zesde keer gehouden. Net als alle voorgaande jaren reisde de hele ISP-wereld naar Coronel Kartracing in huizen af om dit evenement bij te wonen.

Direct bij binnenkomst, na het inschrijven, werden bezoekers door dames van Dataman getrakteerd op een heerlijke cocktail, met cocktail in de hand loop je dan verder het complex in waar exotische danseressen hun kunsten vertoonden, daarmee maakten (nieuwe) bezoekers meteen al kennis met de relaxte sfeer op de ISP Kartcompetitie 2008.

Officiële opening
Om 12:30 uur werd iedereen richting het Monaco circuit gedirigeerd voor de officiële opening van het evenement. Organisator Dave Aaldering opende het evenement en ging daarbij langs alle activiteiten die naast het karten plaatsvinden en legde ook de spelregels uit.

Bij de uitleg over het verdere programma stipte Dave ook het SIDN massageteam aan. Hij grapte daarbij dat dit na de landrush van de numerieke domeinen wel eens voor wat welverdiende ontspanning zou kunnen zorgen.

Daarnaast vertelde Aaldering ook over het feit dat er maar 500 kartplaatsen waren, maar door een foutje hij er 600 vergeven had. Zodoende had Aaldering alle bezoekers een e-mailtje gestuurd met de vraag of men hun kartplaats wilde afstaan, waarmee ze dan een iPod konden winnen. Dit gebeurde zo massaal, dat door de actie er weer kartplaatsen over waren.

Competities
Na de opening ging het evenement echt van start en werd er natuurlijk druk gekart. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om te lasergamen. Verder hadden ook de sponsors het een en ander aan activiteiten en competities georganiseerd. Eveneens als voorgaande jaren organiseerde Foundry een snelpatch competitie. Netwerk Hardware Resale had een elektronische stier neergezet, waar je zo lang mogelijk op moest proberen te blijven zitten. Parallels organiseerde een competitie voor het razend populaire Gitar Hero spel.

Ook leuk was het om bij Dataman een henna tattoo te laten zetten. Bij Minkels kon je een ijskoud drankje drinken uit een glas van ijs en je laten fotograferen alsof je ingevroren was in een groot blok ijs. Op de eerste verdieping had BBned weer haar loungebar ingericht.

Pitspoezen
Waar ook veel van de aanwezige heren die ik gesproken heb voor kwamen, was om vrouwen te kijken, vrouwen je leest het goed, want net als bij Formule 1 horen er ook bij de ISP Kartcompetitie 2008 pitspoezen. Dataman, Minkels, Network Hardware Resale, Global Hardware Solutions, ISP Shop, Hosted.nl, Equinix en Foundry zorgden voor de pitspoezen.

Ook nog bijzonder was Elaborate die “The Stig” bij zich hadden, waarbij er hier nog steeds kan worden geraden wie de hele dag in het snikhete motorpak inclusief helm heeft rondgelopen.

De winaars van de ISP Kartcompetitie 2008
De ISP Kartcompetitie 2008 is gewonnen door Remold Krol die daarmee de door hoofdsponsor Dataman beschikbaar gestelde SUN Ultra 40 Workstation mee naar huis mocht nemen. De Ultra 40 is uitgevoerd met 2.2Ghz Dual Core AMD Opteron, 1GB geheugen en 19? LCD Monitor. De sponsor kartfinale werd door Ton Nijdam van Qi ICT gewonnen. Bij het lasergamen was Danny van Essen (Jenex Internet Solutions) de winnaar.

Bij de andere sponsor activiteiten waren er ook winnaars. Bram van B. (BBned) bleef het langste op de NHR rodestier zitten (99 seconden). De Foundry snelpatch competitie werd door Edwin Verwoerd (NLIX) is gewonnen. Stefan Borsje (WebWereld) was de beste Parallels Gitarist. De Microsoft orginaliteitsprijs ging naar de $uper $spammers van Mind Connect.

Met de prijsuitreiking kwam de succesvolle ISP Kartcompetitie 2008 ten einde. Het was echt super, waarvoor complimenten aan organisator Dave Aaldering en zijn team!

Terugblik op de ISP Kartcompetitie 2008 door organisator Dave Aaldering:

De Dataman ISP Kartcompetitie 2008 was met 926 deelnemers het grootste evenement tot nu toe. Aan de andere kant blijf ik van bezoekers en sponsors horen dat ze de sfeer nog steeds even intiem en persoonlijk ervaren als in 2003. Om dat na zes edities te horen ervaar ik als een groot compliment en als duidelijk signaal dat de ISP Kartcompetitie een uniek eigen plekje heeft gekregen in de service provider community.

De foto’s

In de pits
ISP Kartcompetitie 2008: Karters

Winnaars van de Microsoft originaliteitsprijs De $uper $spammersISP Kartcompetitie 2008: $uper $pammers

Winnaars van de ISP Kartcompetitie 2008
ISP Kartcompetitie 2008: Winnaars

Foto’s zijn gemaakt door Reinoud van Leeuwen en met toestemming gebruikt. Meer foto’s van Reinoud van Leeuwen en anderen staan hier op de website van de ISP Kartcompetitie.

Robin, 16 april 2008 8:37 am

Correctie voor je arnout.

Langst op de stier bleef zitten:
Bram van B. van Bbned, hij mist nog steeds zijn testikels...

Arnout Veenman, 16 april 2008 8:42 am

Robin, dank je. Ik kwam Bram van B. niet tegen in de lijst met deelnemers, dus vandaar dat ik bij Bart uitkwam :) Is aangepast.

MvB, 16 april 2008 9:37 am

Ja Bram mist een testikel en mijn been ligt er nog steeds van open.

Lang leve de stier

Sebastiaan Stok, 16 april 2008 1:42 pm

Bram van B. van Bbned, hij mist nog steeds zijn testikels… :D arme man :)

Andrew Passon, 17 april 2008 7:24 am

Die kan vast geen kinderen meer krijgen :D

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.